P1 Meny – radioreportage om fullkorn i min bakstudio

Jag får vara med om så mycket spännande nya upplevelser tack vare mitt företag. I veckan hade jag journalisten Nina Frogneborn från Sveriges Radio Meny i P1 här på besök. Hon hade rest från Göteborg för att besöka min bakstudio och göra ett reportage om mig och fullkornsmjöl. Hur häftigt är egentligen inte det!

Dagens start. Jag bakade fullkornsscones på morgonen från min bok ”Fullkorn”.

När jag bjöd Nina på frukost såg hon tveksamt på mig ”vi får inte prata för mycket innan jag börjar spela in”. Jag lovade henne att inte prata om något som hade med fullkornsmjöl att göra :-)

Tidigare har jag flera gånger varit med i P4, men då sänds det live, så detta var något helt annat. Här förinspelas allt och sedan klipps det ihop det till ett långt reportage. Nina var här hela förmiddagen och intervjuade mig samtidigt som jag malde, bakade och framför allt pratade. Det var en märklig känsla för den där micken förföljde mig överallt. Vispade jag, var micken nere vid bordet, pratade jag fanns den vid min mun. Den var som en envis fluga som inte gick att vifta bort. Och den där knappen som lyste rött på bandspelaren trycktes aldrig av. Jag förväntade mig hela tiden att det skulle bli paus, men nej, allt spelades in. Det ska bli väldigt spännande att höra resultatet – får fniss och skratt finnas med?  Vi får se.

Ljudet från mjölkvarnen spelas in.

Micken förföljer mig som irriterande fluga ;-)

Jag bakade en rulltårta för att visa hur fluffigt och fint det kan bli trots att jag använder fullkornsvetemjöl. Därefter bakade jag en av mina favoriter – saffransskorporna från min bok ”Fullkorn” – som passar väldigt bra nu inför jul.

Så här såg rulltårtan ut som jag bakade. Ganska kladdigt, men det är det ju ingen som ser…. ;-)

Tack P1 Meny, Nina Frogneborn och Thomas Tengby, för att ni ville ha med mig i ert fina program och kom hem till min studio!

Så fort jag får reda på när reportaget kommer meddela jag det här så att du kan lyssna.

 

Leave a Reply