SURDEGSKURSER – BRÖD

Håll utkik efter bakkurser här, eller boka mig för en egen grupp.

Surdeg, säd, mjöl och baktekniker – hur gör man för att lyckas? Välkommen till en tvådagarskurs där du får lära dig baka hälsosamt och gott! Du kommer lära dig om vägen från spannmål till färdigt surdegsbröd. Vi bakar med ekologiskt mjöl, färskmalet mjöl och kultursorter. Det blir dagar fyllda av kunskap och inspiration. Du kommer hem rågad med bakglädje, egna bröd och en surdegsstart för kommande bak. I kursen ingår en enkel lunch och fika. Boka din plats och se fram emot två spännande dagar!

Inplanerade surdegskurser:

  • Surdegskurs 2-3 februari 2019 – full
  • Surdegskurs 2-3 mars 2019 – full
  • Surdegskurs 6-7 april 2019 – full
  • Surdegskurs 9-10 april 2019 ( OBS tisdag kl 10.00 – ca. 15.00 onsdag kl. 9.30- ca 12.00) – full
  • Surdegskurs 11-12 maj 2019 – full
  • Surdegskurs 15-16 maj (OBS onsdagen kl. 9.30- ca 14.30 torsdagen kl. 9.30 – ca 12.00)
  • Surdegskurs 1-2 juni

Håll utkik efter platser, för ibland blir det avhopp, och jag uppdaterar här regelbundet. Maila mig gärna så kan du stå på väntelista.

Tid:
Lördag kl. 9.30 – ca 14.30
Söndag  kl. 9.30 – ca 12.00

Pris:
1 550 kr inkl. moms

Plats:
Bakstudio, Falsterbo

Anmäl till info@brodochkvarn.se eller christine@heger.se
För frågor ring Christine på 0707-984959

För tips på boende, kontakta gärna mig.

Om färre än 7 anmälda ställs kursen in. Din anmälan är giltig när inbetalningen är gjord. Vid en eventuell avbokan betalas kursavgiften tillbaka om och när platsen fylls av en annan deltagare.

PIZZAKURS – SURDEG

Lär dig baka surdegspizza. Kursen tar ca 3 timmar. Boka ett tillfälle för företagets teamaktivitet eller din grupp med vänner. Eller boka in dig på en kurs direkt.

I kursen får du:

  • En spännande aktivitet där smaklökarna sätts på prov
  • Inspirerande kunskaper kring mjöl
  • Inblick i surdegens magi
  • Enkla knep för att lyckas
  • Pizza med härliga fyllningar efter eget smak och tycke
  • Surdegspizzadeg att ta med hem och baka i eget kök där hemma
  • En trevlig kväll där ni avslutar med att äta era egenbakade väldigt goda pizzor :-)

Plats:
Bakstudio, Falsterbo

Tid:
Fredagen den 8  mars kl. 17.30- ca 20.00 – läs mer om kursen här.

För mer information och anmälan till info@brodochkvarn.se eller christine@heger.se
För frågor ring Christine på 0707-984959

BAKKURSER  – Möhippor, teamaktivitet etc.

  • Kort surdegskurs på några timmar – alla får med sig surdegsfrallor hem
  • Bakkurs med färskmalet mjöl där vi bakar med jäst
  • Gillar ni sött, men vill ha nyttigare alternativ? Vi bakar kakor på färskmalet fullkornsmjöl som deltagarna själva malt

Kontakta mig, Christine, på info@brodochkvarn.se eller 0707-984959