Du hittar alla ONLINE-KURSER här
De går utmärkt att ge bort presentkort – maila mig på info@brodochkvarn så fixar vi det!
Fysiska kurser
SURDEGSKURS – våren 2024
Surdeg, säd, mjöl och baktekniker – hur gör man för att lyckas? Välkommen till en tvådagarskurs där du får lära dig baka hälsosamt och gott! Du kommer lära dig om vägen från spannmål till färdigt surdegsbröd – verkligen från ”ax till limpa”. Vi bakar med ekologiskt mjöl, färskmalet mjöl och kulturspannmål. Det blir dagar fyllda av kunskap och inspiration. Du kommer hem rågad med bakglädje, egna bröd och frallor och en surdegsstart för kommande bak. Kursen passar bra både för nybörjare och för de som redan bakat med surdeg. Vi gräddar i vanliga ugnar och använder samma typ av redskap som du har hemma – tanken är att du ska kunna göra precis det samma när du kommer hem till ditt eget kök.
Genom att ha kursen i två dagar kommer du kunna göra alla steg själv och därmed lätt kunna upprepa hela processen när du kommit hem. Detta eftersom bra surdegsbröd kräver minst två dagar.
Vid kursen kommer Bröd&Kvarns webbshop utbud finnas i en fysisk shop.
När:
2024
- Lördag och söndag den 5-6 oktober 2024 – fullt
- Lördag och söndag den 12-13 oktober 2024 – fullt
- Lördag och söndag den 2-3 november 2024 – fullt
- Lördag och söndag den 23-24 november 2024 – fullt
- Är ni en grupp på minst 5 st, så kan vi hitta ett datum som passar er
Kontakta mig gärna om kursen är full, så kan du stå på reservlista.
2025
- Lördag och söndag den 18-19 januari 2025 – 8 platser – anmäl här
- Lördag och söndag den 15-16 mars 2025 – 9 platser – anmäl här
- Lördag och söndag den 22-23 mars 2025 – 9 platser – anmäl här
Lördag kl. 9.30 – ca 15.00
Söndag kl. 9.30 – ca 12.30
Första dagen kommer vi varva teori med att baka. Jag bjuder på en lunch som vi äter i bakstudion. Dag två kommer vi grädda bröd, mer teori, repetition och utvärdera resultatet. Jag bjuder på fika.
Pris: 2350 kr
Plats: Bakstudio, Falsterbo
Antal deltagare: 9
Feedback från tidigare kursdeltagare:
Så suveränt bra! Christine varvade teori och praktik på ett imponerande sömlöst sätt, delade med sig av allt från vetenskapliga belägg till enkla knep som underlättar bakandet. Så lättsamt, så generöst! Tack för en toppenkurs Christine, och alla glada medbagare! /Birgitta Wernbro-Augustsson
Övrig info:
Jag förbehåller mig rätten att ställa in kurser vid för få deltagare. Du kommer då få information minst två veckor före kurstillfälle om den skulle ställas in (hittills har alltid mina kurser varit fulla). Om du får förhinder kommer jag utannonsera platsen och om den blir fylld får du kursavgiften tillbaka. Om en pandemi gör att kursen inte går att genomföra eller att kursledaren blir sjuk, får man självklart pengarna tillbaka. Om kursen är full får du gärna kontakta mig så får du en reservplats om det blir möjligt.
Boende:
Behöver du boende, så kontakta mig gärna så skickar jag förslag info@brodochkvarn.se
PIZZAKURS – SURDEG
Plats: Bakstudio i Falsterbo
Kursen tar 3-4 timmar. Boka för en hel grupp eller för företagets teamaktivitet. Max 10 personer.
I kursen får du:
- En spännande aktivitet där smaklökarna sätts på prov
- Inspirerande kunskaper kring mjöl
- Inblick i surdegens magi
- Knepen och tekniken för att lyckas
- Pizza med härliga fyllningar efter eget smak och tycke
- Surdegspizzadeg att ta med hem och baka i eget kök där hemma
- En trevlig kväll där ni avslutar med att äta era egenbakade väldigt goda pizzor :-)
Läs om en tidigare pizzakurs här.
Lär dig baka pizzor som både är luftiga och krispiga OCH dessutom nyttiga.