Glutenfri, majs

När du maler mjöl själv med en kvarn från KoMo och Bröd&Kvarn får full kontroll över råvarorna. Det finns mängder med spännande och smakrika fröer och gryner du kan mala färskt mjöl på – majs, bovete, ris, kikärtor, quinoa m.m.

Om vi vill mala och baka garanterat glutenfritt ska beställa din kvart hos oss på Bröd&Kvarn och i beställningen uppge att den ska vara GLUTENFRI. Vi ser då till att de tester som utförts i kvarnverkstan i Österrike på just din kvarn aldrig gjorts med säd, och kvarnen kommer vara märkt ”GLUTENFREI”.

Vilka fördelar har du av att mala ditt eget glutenfria mjöl?

• Det glutenfria brödet och mjölet i butiken är inte billigt. Genom att mala själv kan du sänka dina kostnader
• Du får full kontroll på ingredienserna, och kan säkerställa att det är glutenfritt
• Du kan experimentera och mala mjöl och baka med nya gryner som inte finns i butiken

Det finns många bra länkar på recept på glutenfritt, här är ett par:

glutenfrikost.se
nillaskitchen.com