Bröd&Kvarn

Det har alltid varit svårt att baka riktigt grovt bröd. Utbudet i butikernas mjölhyllor har varit begränsat. Med åren har det blivit bättre, men jag kan fortfarande inte baka det där mustiga grova brödet utifrån butikens utbud. När jag fick jag en kvarn av min man i julklapp öppnade sig en ny värld för mig. Nu kunde jag äntligen baka det där mörka bröden jag aldrig tidigare lyckats med. Utöver att brödet blev så mycket mustigare, så lärde jag mig om säd och hur  mycket mineraler och vitaminer som går förlorade i den industriella processen och när mjöl lagras.

I Sverige är kunskapen om mjöl och möjligheten att mala själv väldigt begränsad. Min vision är att upplysa och inspirera och få fler att upptäcka alla fördelar med att mala mjöl och krossa flingor själv. Och dessutom hoppas jag kunna bidra till att fler blir medvetna om allt onyttigt bröd och andra onyttiga sädesprodukter som säljs och istället uppmuntra till att göra mer från grunden – det blir både godare och bättre för hälsan!

Maila mig gärna om ni har frågor eller har önskemål om ämnen ni tycker jag borde skriva om.

Jag håller lager på de flesta produkter, annars framgår det, jag kan därmed leverera inom några dagar.

Lycka till med ditt bak- eller flingprojekt!

/Christine