Första surdegskursen – gick som en dans

I helgen har jag haft min första surdegskurs i den alldeles nya bakstudion. Lokalen skulle vara klara med gott mått i januari, men förra veckan hade jag fortfarande hantverkare där. Jag har legat sömnlös…, men det löste sig till slut. På lördag morgon trillade mina kursdeltagare in en efter en. Jag fick den absolut bästa starten – ett helt underbart gäng av glädjespridare som ivriga ville lära sig baka med surdeg. Jag har haft så fantastiskt roligt dessa två dagar. Studion fungerade perfekt, och allt bara flöt på. Jag hoppas, hoppas att det nu kommer gå som en dans för alla deltagare när de bakar där hemma. De har lärt sig av mig i en hemmamiljö, så tanken är att det ska bli lätt att göra detsamma i det egna köket.

Min plan är att ha ytterligare en 2-dagars helgkurs före sommaren. Sist gick platserna snabbt, så hugg dem direkt.

Här är bilder från kursen.

 

Vi malde Dinkel från SaltåKvarn och råg från Källunda. Och allt annat mjöl var från SaltåKvarn. Vi bakade främst med Ölandsvete, Dinkel och råg.

En bubblande deg till fullkornsfrallor

som blev så här fina

med vackert inkråm.

Jag förklarar och tar steg för steg

Alla så underbart glada, skojiga och goa deltagare. Vi skrattar åt varandras misstag och lär oss av dem. Här goa Åsa och Jennifer.

Dags att skjutsas in i ugnen.

In i ugnen. Vi bakade i vanliga ugnar på bakstål.

Full koncentration på snittningen.

Just den här bilden är riktigt rolig. Just här inser jag att deltagaren inte vill ta en bild på mig, vilket jag tror och har smilat upp mig för. Det var bara brödet hon var ute efter. Detta fick alla att gapskratta.

Tack hela gänget och stort lycka till!

Comments 4

  1. Ylva april 9, 2018
    • Christine Heger april 9, 2018
  2. Stefan Lander april 9, 2018
    • Christine Heger april 9, 2018

Leave a Reply