Första surdegskursen – gick som en dans
I helgen har jag haft min första surdegskurs i den alldeles nya bakstudion. Lokalen skulle vara klara med gott mått i januari, men förra veckan hade jag fortfarande hantverkare där. Jag har legat sömnlös…, men det löste sig till slut. På lördag morgon trillade mina kursdeltagare in en efter en. Jag fick den absolut bästa starten – ett helt underbart gäng av glädjespridare som ivriga ville lära sig baka med surdeg. Jag har haft så fantastiskt roligt dessa två dagar. Studion fungerade perfekt, och allt bara flöt på. Jag hoppas, hoppas att det nu kommer gå som en dans för alla deltagare när de bakar där hemma. De har lärt sig av mig i en hemmamiljö, så tanken är att det ska bli lätt att göra detsamma i det egna köket.
Min plan är att ha ytterligare en 2-dagars helgkurs före sommaren. Sist gick platserna snabbt, så hugg dem direkt.
Här är bilder från kursen.
Full koncentration på snittningen.
Tack hela gänget och stort lycka till!
Comments 4
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Det var kanontrevligt och lärorikt. Tack för två lärorika dagar.
Tack själv Stefan!! Så roligt att du tog dig till den soliga delen av Sverige ;-) fniss
Ser ju helt fantastiskt ut! Hoppas kunna delta i någon kurs framöver.
Jag lyckas inte få så mycket bubblor i min deg som ni har på fullkornsfrallorna. Hur mycket fullkorn har du i det receptet?
Tack!
Hej Ylva, vad roligt att du vill komma! Jag tror jag hade 50% fullkorn i dessa. Bubblorna kommer oavsett om det är fullkorn eller ej. Dock bör det vara fullkornsvetemjöl och inte råg. Fokusera på surdegen :-) Lycka till! (håll utkik imorgon, för jag kommer annonsera ytterligare en kurs i maj :-))