Chokladmuffins – vegan

Jag ska ha en surdegskurs till helgen och behöver en vegansk kaka till en av …

Surdegskurs – julklapp!

Tycker din vän om att baka? Då är en surdegskurs hos mig en perfekt julklapp. Kolla …

“Fullkornsfest” i Stockholm – så roligt

I fredags firade jag min bok “Fullkorn” på Park Konditori i Stockholm/Bromma. För mig var …

Blänkande yta och vackra bubblor – hur gör man?

Har du upplevt att bröden ibland blir blänkande och ibland utan den lystern? Eller får du …

P1 Meny – radioreportage om fullkorn i min bakstudio

Jag får vara med om så mycket spännande nya upplevelser tack vare mitt företag. I …

Kom och fira med mig på Park Konditori i...

Den 9 november kommer jag fira mitt boksläpp “Fullkorn” på Park Konditori i Bromma. Park …

Vad är skillnaden? Ett “fult” bröd och ett snyggt.

Ofta när jag gör misstag blir det så otroligt bra för bloggen. Det blir så …

Långjästa fullkornsfrallor – recept

Vill man inte baka med surdeg kan man istället använda väldigt lite jäst. När degen …

Ny upplevelse – jury i SM i svenskt mathantverk,...

Nu har jag drivit Bröd&Kvarn i drygt två år och nya upplevelser avlöser ständigt varandra. I …

Äppelpaj med vaniljgrädde – ett nyttigt mellanmål

Häromdagen gjorde jag en äppelpaj på fullkornsvetemjöl av den gamla vetesorten emmer. Emmer är den …

Jag hyllar den hemgjorda müslin idag

Idag är den internationella müslidagen och jag passar därför på att hylla den hemgjorda müslin. Müsli eller …

Vilket bröd ska jag köpa – det här?

Jag får så många frågor från läsare om  vilket bröd de ska köpa. “Jag bakar …

Surdegskurser i höst

Surdeg, säd, mjöl och baktekniker – hur gör man för att lyckas? Välkommen till en …

Frallor bakade med mjöl av bönor – proteinbröd!

Surdegsbageriet Bagaren&Bonden i Malmö frågade mig för en tid sedan om det gick att mala …

Inget stråförkortningsmedel i mina plättar!

Har ni läst de senaste om att det är stråförkortningsmedel i många av de populära …

Hur mycket salt i brödet?

Många upplever att bröden jag bakar inte är salta nog. Det är verkligen intressant, för …

Fullkornsmjöl fungerar till allt!

Fullkornsmjöl fungerar verkligen till allt. Ibland behöver det blandas upp med siktat mjöl, men ofta …

Det betyder inte att det ÄR 100% fullkorn…

Inom EU har man rätt att kalla bröd fullkornsbröd om det innehåller fullkorn. Det behöver …

Surdegsbröd betyder inte med automatik att det är nyttigt

Surdeg har fantastiskt många fördelar för hälsan. Den bryter ner skadligheten i en viss typ …

Lyxigt bageri vet inte om de har fullkorn i...

Jag är i Stockholm några dagar och passar självklart på att besöka nya surdegsbageri som …

Bröd ska inte innehålla socker! Jag ryter till.

Det finns vissa bröd som av tradition innehåller socker, t.ex. kavring och sirapslimpa, men vanligt …

Servera rätt smörgås till “mellis”

Det pratas ofta om hur viktig frukosten är, och visst är den det, men jag …

Svenskt bröd borde ligga på kakhyllan

I Sverige är vårt bröd i regel sött. Det är märkligt att det svenska brödet är …

Du betalar ett överpris för luft och tillsatser

Du plockar ned brödet, som är toppat med nyttiga fröer, i vagnen. På påsen står …

Blänkande yta och vackra bubblor – hur gör man?

Har du upplevt att bröden ibland blir blänkande och ibland utan den lystern? Eller får du …

Vad är skillnaden? Ett “fult” bröd och ett snyggt.

Ofta när jag gör misstag blir det så otroligt bra för bloggen. Det blir så …

Knepen för att lyckas med pretzels

Precis som förra året blev jag inbjuden på oktoberfest inklusive pretzels. Kul tänkte jag, det …

Överjäst bröd – snitta eller inte?

Generellt säger jag att alla degar bör snittas. Ett snittat bröd får maximal möjlighet att …

Jästbröd svårare att snitta – tajmingen blir viktigare

Jag kan konstatera att det är mycket svårare att snitta ett bröd bakat på jäst …

Varför spricker brödet så mycket?

I veckan bakade jag ett surdegsbröd. Jag friskade upp grundsurdegen på morgonen. Efter den varma …

Platt bröd utan salt – saltets betydelse!

I veckan bakade jag två olika typer av surdegsbröd. I ena bunken hade jag surdeg …

Hembakta hambugerbröd – vilken skillnad!

Jag har skrivit om det förut, men det tål att upprepas – hembakade hamburgerbröd blir …

Chokladmuffins – vegan

Jag ska ha en surdegskurs till helgen och behöver en vegansk kaka till en av …

Långjästa fullkornsfrallor – recept

Vill man inte baka med surdeg kan man istället använda väldigt lite jäst. När degen …

Hemmagjord pasta – galet gott!

I vår familj älskar vi pasta. Jag köper dock alltid fullkornspasta, för jag försöker undvika …

Ölandskringlor – snurriga kringlor på Ölandsvete

I helgen skulle familjen på picknick och i min dotters värld räcker det egentligen att …

Gräddtårta på fullkornsmjöl – galet god!

Det är verkligen fascinerande så mycket godare allt blir när man byter ut det vita …

Vinbärspaj på färskmalet fullkornsvetemjöl

Just nu frossar vi i vinbär. Här ett riktigt gott recept på vinbärspaj. Jag postade …

Midsommarbröd – din egen fullkornsstång

Vill du ha din egen midsommarstång till midsommar är det dags att sätta degen idag. …

Rulltårta med jordgubbar – bakad på färskmalet fullkornsmjöl

Inför midsommar måste man bara ha jordgubbar och grädde i någon form. Rulltårtan är nog …

Rabarberpaj på dinkel och fullkornsmjöl

Rabarber är verkligen sommar! Tyvärr lyckades min man köra gräsklipparen över alla mina rabarber när …

Fullkornspannkakor med apelsin – så fräscht och gott!

Jag har sagt det förr, men säger det igen: “Godare pannkakor än med färskmalet mjöl …

Knäckebröd på färskmalet kornmjöl – recept

Ni som även följer mig på Instagram vet att jag är inne i en knäckebrödsperiod. …

Nyttigt vörtbröd bakat med fullkorn och surdeg

Vörtbröd är så gott, men också en stor källa till tomma kalorier. Socker och vitt …

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få intressanta artiklar och erbjudande