Recept, ljust rostebröd, bakat med surdeg

Vår dotter vill ha rostebröd, helst det som säljs i butiken. Ja, du förstår, det …

Vinnaren av snittkniv

Häromdagen skickade jag ut ett mail till alla mina prenumeranter och bad dem sprida ordet …

Ljust rostebröd – tips

Vår dotter vill ha rostebröd. Det finns ju inte en chans att jag köper rostebröd …

Mal ditt eget mjöl!

Varför ska man mala sitt eget mjöl när man kan köpa det i färdigmalt i …

Hur jag formar överjäst bröd

Här kommer ett litet tips på hur jag gör när jag bulkjäst för länge. När …

Hydrering och håligt inkråm – hur hänger det ihop?

Hur förhåller sig egentligen hydrering till luftiga bröd. Har det ett samband? Till att börja …

Detta vill du veta om råg

Alla vet nog att råg är bra, men kanske inte på vilket sätt. I denna …

Tips – lagom konsistens på degen

En viktig regel är att när du bakar ska du hälla i allt mjöl med …

Mal ditt eget mjöl!

Varför ska man mala sitt eget mjöl när man kan köpa det i färdigmalt i …

Tips – lagom konsistens på degen

En viktig regel är att när du bakar ska du hälla i allt mjöl med …

De små detaljerna gör den stora skillnaden för bakningen

När jag har surdegskurser så upplever jag ofta att det är de små detaljer som …

RECEPT, Morotsfrallor

Jag tänker dela med mig av ett av mina recept från min bok Fullkorn. Det …

Place Your Bets with Jun88 The Most Reliable Choice

Are you in search of a reliable online betting platform? Look no further than Jun88. …

Why Jun88 Reigns as the Most Trusted Betting Site

Online betting has become increasingly popular in recent years, with more and more people turning …

Bet Better with KUBET77 The Ultimate Online Betting Experience

Are you tired of constantly losing bets and not getting the best odds? Look no …

The Secret Behind Jun88’s Reputation as a Top Bookmaker

Jun88 is a reputable online bookmaker that has gained a strong following among sports bettors. …

Brödinstitutets kritik förstår jag inte

Brödinstitutet är ett helägt dotterbolag till Sveriges bagare & konditorer AB och i det bolaget …

Jag önskar att alla kunde göra medvetna val

Jag anser inte att man alltid måste välja ”rätt” mat när man äter. Ibland har …

Du måste betala mer för bra mjöl!

Man kan köpa två kilo vetemjöl för 12 kr. Det priset är vad folk i allmänhet …

Fullkornsmjöl fungerar till allt!

Fullkornsmjöl fungerar verkligen till allt. Ibland behöver det blandas upp med siktat mjöl, men ofta …

Det betyder inte att det ÄR 100% fullkorn…

Inom EU har man rätt att kalla bröd fullkornsbröd om det innehåller fullkorn. Det behöver …

Surdegsbröd betyder inte med automatik att det är nyttigt

Surdeg har fantastiskt många fördelar för hälsan. Den bryter ner skadligheten i en viss typ …

Lyxigt bageri vet inte om de har fullkorn i...

Jag är i Stockholm några dagar och passar självklart på att besöka nya surdegsbageri som …

Bröd ska inte innehålla socker! Jag ryter till.

Det finns vissa bröd som av tradition innehåller socker, t.ex. kavring och sirapslimpa, men vanligt …

Ljust rostebröd – tips

Vår dotter vill ha rostebröd. Det finns ju inte en chans att jag köper rostebröd …

Hur jag formar överjäst bröd

Här kommer ett litet tips på hur jag gör när jag bulkjäst för länge. När …

Hydrering och håligt inkråm – hur hänger det ihop?

Hur förhåller sig egentligen hydrering till luftiga bröd. Har det ett samband? Till att börja …

Recept är aldrig exakta för surdegsbröd!

Detta är en viktig kunskap – ett recept kan aldrig vara exakt för ett surdegsbröd. …

”Man tager vad man haver bröd” – recept

Exakta recept i all ära, men visst är det härligt att bara ösa ner det …

Platt surdegsbröd – detta kan du ha missat

Jag har skrivit flera artiklar tidigare om varför man kan få platta surdegsbröd när man …

Överjäst surdegsbröd bakat i form

I valet mellan underjäst och överjäst är överjäst så mycket bättre. Överjäst smakar i regel …

Fina snitt eller fula – här visar jag varför

Ibland när jag bakar blir det så tydligt, och just idag var det en sådan …

Recept, ljust rostebröd, bakat med surdeg

Vår dotter vill ha rostebröd, helst det som säljs i butiken. Ja, du förstår, det …

”Man tager vad man haver bröd” – recept

Exakta recept i all ära, men visst är det härligt att bara ösa ner det …

Enkelt surdegsbröd – vardagsbröd – recept

Det går åt mycket bröd i vår familj. Vi har en tonåring som är bottenlös …

Källunda-surdegsbröd, 100% fullkorn – Recept

Jag har fått en leverans av härligt kulturvete från Källunda gård. Det är deras eget …

Recept från Ekogröt-SM

Gröt kan ju vara så oerhört gott och även otroligt prisvärt. Lagas gröten på färskmalna …

Recept – Äppelkaka på fullkornsvetemjöl

Nu är det äppel- och äppelkakstider. Här är ett recept på en smarrig äppelkaka som …

Recept semlor – och bästa trixet för att lyckas

Semlor ska vara luftiga och fluffiga och för att du ska lyckas måste du baka …

Jag bakar med svensk saffran från Österlen – magisk...

Visst du att det finns svensk saffran? Den odlas på Österlen. Det visade sig att …

Pepparkaksbak med ”pepparknappar”

Årets första pepparkakor är bakade. Jag bakar mina pepparkakor på fullkornsvetemjöl. De blir så mycket …

Så bakar jag otroligt goda lussekatter – film &...

Lussekatter är det bästa jag vet och nu har jag spelat in en film så …

RECEPT rågbröd. 100% råg eller råg + vete –...

Jag har bakat två olika surdegsbröd. Det ena brödet bakade jag med 100% råg och …

Luftiga & mjuka fullkornsfrallor bakade med jäst

Dessa frallor är vansinnigt goda. De är otroligt luftiga – fluffiga är faktiskt ett än …