Surdegskurs i helgen – så otroligt inspirerande!

“Har gästerna gått nu?” frågar vår fyraåriga dotter. Våra barn kallar kursdeltagarna mina gäster, och …

Det här är min bok!

Nu finns ett första utkast på framsidan av min bok. Min bok. Författare – Christine …

Överdriven rädsla för platta bröd

Jag kan tycka att rädslan för att få platta bröd är något överdriven. Det finns …

Den perfekta degskrapan är här!

Jag har hittat en grym degskrapa. Inte visste jag det kunde vara så svårt att …

Vilken kvalitet är det på mjölet i påsen?

Det är inte lätt som konsument att veta vilken kvalitén det är på mjölet man …

Jag har ofrivilligt blivit trendig

Jag är inte trendig. Jag saknar den genen – “bry sig genen”. Nu känner jag …

Pannkakor på färskmalen rostad dinkel – 100 % fullkornsmjöl

Pannkakor kan smaka på så många olika sätt beroende på vilket mjöl man använder. Till …

Misslyckat bröd – hur du hanterar degen betyder allt!

Vad är hemligheten med lyckade bröd? Det finns flera viktiga parametrar för att brödet ska …

Inget stråförkortningsmedel i mina plättar!

Har ni läst de senaste om att det är stråförkortningsmedel i många av de populära …

Hur mycket salt i brödet?

Många upplever att bröden jag bakar inte är salta nog. Det är verkligen intressant, för …

Surdegskurs den 19-20 maj – sista tillfället före sommaren

Surdeg, säd, mjöl och baktekniker – hur gör man för att lyckas? Välkommen till en …

Misslyckats med danskt rågbröd? Detta kan vara felet.

Jag har bakat danskt rågbröd många gånger. Jag älskar råg och jag älskar tuggmotståndet i …

Frukost med lyxmüsli

Frukost är för mig en av de lyxigaste stunderna på dagen. Numera hinner jag sällan …

Så lyckas du med pizzan hemma

När man köper en pizza får man ofta den där perfekt pizzabotten med de perfekta …

Jäsning kräver inget socker

Jag hör ofta “Jag har inte socker i bröden jag bakar, förutom sockret för jäsningens …

Det betyder inte att det ÄR 100% fullkorn…

Inom EU har man rätt att kalla bröd fullkornsbröd om det innehåller fullkorn. Det behöver …

Det betyder inte att det ÄR 100% fullkorn…

Inom EU har man rätt att kalla bröd fullkornsbröd om det innehåller fullkorn. Det behöver …

Surdegsbröd betyder inte med automatik att det är nyttigt

Surdeg har fantastiskt många fördelar för hälsan. Den bryter ner skadligheten i en viss typ …

Lyxigt bageri vet inte om de har fullkorn i...

Jag är i Stockholm några dagar och passar självklart på att besöka nya surdegsbageri som …

Bröd ska inte innehålla socker! Jag ryter till.

Det finns vissa bröd som av tradition innehåller socker, t.ex. kavring och sirapslimpa, men vanligt …

Servera rätt smörgås till “mellis”

Det pratas ofta om hur viktig frukosten är, och visst är den det, men jag …

Svenskt bröd borde ligga på kakhyllan

I Sverige är vårt bröd i regel sött. Det är märkligt att det svenska brödet är …

Du betalar ett överpris för luft och tillsatser

Du plockar ned brödet, som är toppat med nyttiga fröer, i vagnen. På påsen står …

Min filosofi – jag skiljer på mat och sötsaker

Häromdagen var jag bortbjuden på fika och värdinnan konstaterade uppgivet: ”Dig vet man ju inte …

Överdriven rädsla för platta bröd

Jag kan tycka att rädslan för att få platta bröd är något överdriven. Det finns …

Den perfekta degskrapan är här!

Jag har hittat en grym degskrapa. Inte visste jag det kunde vara så svårt att …

Misslyckat bröd – hur du hanterar degen betyder allt!

Vad är hemligheten med lyckade bröd? Det finns flera viktiga parametrar för att brödet ska …

Hur mycket salt i brödet?

Många upplever att bröden jag bakar inte är salta nog. Det är verkligen intressant, för …

Snitta – för bättre bröd

Det är lätt att glömma att även bröd bakade i en form vinner på att …

Bröd med mjuk skorpa – så lyckas du

Många barn tycker inte om kanter och vill gärna ha bröd med mjuk skorpa. Här …

Tips på hur man gör rent bakbordet snabbt och...

I samarbete  med mig själv – en lycklig återförsäljare av en ny produkt! Baka är …

Luftiga fullkornsbröd

Jag har skrivit om detta tidigare, men jag tycker det tål att upprepas. Fullkornsbröd behöver …

Fullkornspannkakor med apelsin – så fräscht och gott!

Jag har sagt det förr, men säger det igen: “Godare pannkakor än med färskmalet mjöl …

Knäckebröd på färskmalet kornmjöl – recept

Ni som även följer mig på Instagram vet att jag är inne i en knäckebrödsperiod. …

Nyttigt vörtbröd bakat med fullkorn och surdeg

Vörtbröd är så gott, men också en stor källa till tomma kalorier. Socker och vitt …

Vörtbröd bakat på fullkorn och jäst

Vörtbröd hör julen till, men jag vill inte äta bröd baserat på vitt mjöl och …

Surdegsbröd med hela korn – för din hälsa

Korn är ett bortglömt men väldigt hälsosamt sädesslag. Flera forskningsresultat visar att korn minskar aptiten …

Saffransskorpor bakade med fullkornsvetemjöl

De här saffransskorporna är något av de godaste jag vet. De är bakade med 100% …

Mjuk pepparkaka på färskmalet fullkornsmjöl

I vår familj har vi aldrig haft någon riktigt bra efterrättstradition efter julbordet. Varje år …

Pepparkakor bakade på färskmalet fullkornsmjöl

Jag har bakat pepparkakor på färskmalet fullkornsmjöl! Vanliga hederliga svenska pepparkakor, men det vita mjölet …

Surdegsbröd med 30% råg

De bröd jag tycker är godast innehåller råg. Jag kommer inte i från det. Råg …

Recept på långjäst fullkornsbröd

Det finns många fördelar med att baka med surdeg, inte minst smaken. MEN det är …

Recept – dessa lussebullar slår allt!

Jag är sprudlande glad idag för jag har bakat vansinnigt goda Lussekatter med 50% fullkornsmjöl …

Surdegsknäckebröd – vansinnigt goda!

Det är första gången jag bakar surdegsknäckebröd, och det är något av det godaste jag …

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få intressanta artiklar och erbjudande