Jag har besökt Värpinge Gård i Lund och träffat entreprenören Håkan Rasmusson. Han är en mångsysslare av sällan skådat slag. Energin blixtrade från honom. Precis i utkanten av Lunds stad driver Håkan en golfbana, …
Har man en egen kvarn kan man mala fantastiskt finmalet och stenmalet fullkornsvetemjöl. Ett sådant mjöl kan vara svårt att få tag i om man inte maler själv. I regel är allt mjöl grövre …
Jag har bakat ett riktigt gott surdegsbröd som blev mer än godkänt här hemma. Detta har redan blivit en stående favorit. Det är ett rejält grovt bröd med mycket tuggmotstånd och smak utan att …
Kulturspannmål är äldre sorters spannmål med vekare gluten och med en högre andel näringsämne. Det är spannmål som inte är så förädlade såsom dagens moderna vete. Läs gärna mer om kurlturspannmål här. När man …
Vår dotter vill ha rostebröd, helst det som säljs i butiken. Ja, du förstår, det är inte riktigt det jag vill höra. Nu har jag istället tagit fram ett recept på ett ljust rostebröd …