Surdegskurser i höst

Surdeg, säd, mjöl och baktekniker – hur gör man för att lyckas? Välkommen till en …

Hembakta hambugerbröd – vilken skillnad!

Jag har skrivit om det förut, men det tål att upprepas – hembakade hamburgerbröd blir …

Tips för att kontrollerna sprickorna i brödet

Den finns många fördelar med att snitta bröd. Det är dekorativt och du maximerar möjligheten …

Sommarlov, betyder även två lagade mål mat om dagen…

Underbara sommarlov! Barnen är hemma och livet är härligt. MEN det är lätt att hamna …

Bakning, fotografering och onödig oro

Jag har haft ett uppdrag i veckan där jag skulle ta fram ett antal recept …

Hamburgerbrödet är också superviktigt!

Jag äter sällan hamburgare för jag tycker brödet är så dåligt. Brödet är en stor …

Undvik bröd som pussas

Jag försöker alltid att undvika att bröden jäser ihop och “pussas” i ugnen. När bröden …

Midsommarbröd – din egen fullkornsstång

Vill du ha din egen midsommarstång till midsommar är det dags att sätta degen idag. …

Surdegskurser i höst

Surdeg, säd, mjöl och baktekniker – hur gör man för att lyckas? Välkommen till en …

Frallor bakade med mjöl av bönor – proteinbröd!

Surdegsbageriet Bagaren&Bonden i Malmö frågade mig för en tid sedan om det gick att mala …

Inget stråförkortningsmedel i mina plättar!

Har ni läst de senaste om att det är stråförkortningsmedel i många av de populära …

Hur mycket salt i brödet?

Många upplever att bröden jag bakar inte är salta nog. Det är verkligen intressant, för …

Surdegskurs den 19-20 maj – sista tillfället före sommaren

Surdeg, säd, mjöl och baktekniker – hur gör man för att lyckas? Välkommen till en …

Misslyckats med danskt rågbröd? Detta kan vara felet.

Jag har bakat danskt rågbröd många gånger. Jag älskar råg och jag älskar tuggmotståndet i …

Frukost med lyxmüsli

Frukost är för mig en av de lyxigaste stunderna på dagen. Numera hinner jag sällan …

Så lyckas du med pizzan hemma

När man köper en pizza får man ofta den där perfekt pizzabotten med de perfekta …

Det betyder inte att det ÄR 100% fullkorn…

Inom EU har man rätt att kalla bröd fullkornsbröd om det innehåller fullkorn. Det behöver …

Surdegsbröd betyder inte med automatik att det är nyttigt

Surdeg har fantastiskt många fördelar för hälsan. Den bryter ner skadligheten i en viss typ …

Lyxigt bageri vet inte om de har fullkorn i...

Jag är i Stockholm några dagar och passar självklart på att besöka nya surdegsbageri som …

Bröd ska inte innehålla socker! Jag ryter till.

Det finns vissa bröd som av tradition innehåller socker, t.ex. kavring och sirapslimpa, men vanligt …

Servera rätt smörgås till “mellis”

Det pratas ofta om hur viktig frukosten är, och visst är den det, men jag …

Svenskt bröd borde ligga på kakhyllan

I Sverige är vårt bröd i regel sött. Det är märkligt att det svenska brödet är …

Du betalar ett överpris för luft och tillsatser

Du plockar ned brödet, som är toppat med nyttiga fröer, i vagnen. På påsen står …

Min filosofi – jag skiljer på mat och sötsaker

Häromdagen var jag bortbjuden på fika och värdinnan konstaterade uppgivet: ”Dig vet man ju inte …

Hembakta hambugerbröd – vilken skillnad!

Jag har skrivit om det förut, men det tål att upprepas – hembakade hamburgerbröd blir …

Tips för att kontrollerna sprickorna i brödet

Den finns många fördelar med att snitta bröd. Det är dekorativt och du maximerar möjligheten …

Hamburgerbrödet är också superviktigt!

Jag äter sällan hamburgare för jag tycker brödet är så dåligt. Brödet är en stor …

Undvik bröd som pussas

Jag försöker alltid att undvika att bröden jäser ihop och “pussas” i ugnen. När bröden …

Frallor bakade med mjöl av bönor – proteinbröd!

Surdegsbageriet Bagaren&Bonden i Malmö frågade mig för en tid sedan om det gick att mala …

Vad är viktigast på buffén?

För mig är brödet något av det viktigaste på buffén. Även om man inte är …

Så här gör jag frallor – superlätt!

Långjästa frallor är superlätta att göra. Sätt degen dagen före och grädda dem till frukosten. …

Vilket blir bästa brödet – ölandsvete eller dinkel?

Jag har bakat två olika surdegsbröd med 100 procent ölandsvetemjöl respektive 100 procent dinkelvetemjöl. Brödet …

Midsommarbröd – din egen fullkornsstång

Vill du ha din egen midsommarstång till midsommar är det dags att sätta degen idag. …

Rulltårta med jordgubbar – bakad på färskmalet fullkornsmjöl

Inför midsommar måste man bara ha jordgubbar och grädde i någon form. Rulltårtan är nog …

Rabarberpaj på dinkel och fullkornsmjöl

Rabarber är verkligen sommar! Tyvärr lyckades min man köra gräsklipparen över alla mina rabarber när …

Fullkornspannkakor med apelsin – så fräscht och gott!

Jag har sagt det förr, men säger det igen: “Godare pannkakor än med färskmalet mjöl …

Knäckebröd på färskmalet kornmjöl – recept

Ni som även följer mig på Instagram vet att jag är inne i en knäckebrödsperiod. …

Nyttigt vörtbröd bakat med fullkorn och surdeg

Vörtbröd är så gott, men också en stor källa till tomma kalorier. Socker och vitt …

Vörtbröd bakat på fullkorn och jäst

Vörtbröd hör julen till, men jag vill inte äta bröd baserat på vitt mjöl och …

Surdegsbröd med hela korn – för din hälsa

Korn är ett bortglömt men väldigt hälsosamt sädesslag. Flera forskningsresultat visar att korn minskar aptiten …

Saffransskorpor bakade med fullkornsvetemjöl

De här saffransskorporna är något av de godaste jag vet. De är bakade med 100% …

Mjuk pepparkaka på färskmalet fullkornsmjöl

I vår familj har vi aldrig haft någon riktigt bra efterrättstradition efter julbordet. Varje år …

Pepparkakor bakade på färskmalet fullkornsmjöl

Jag har bakat pepparkakor på färskmalet fullkornsmjöl! Vanliga hederliga svenska pepparkakor, men det vita mjölet …

Surdegsbröd med 30% råg

De bröd jag tycker är godast innehåller råg. Jag kommer inte i från det. Råg …

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få intressanta artiklar och erbjudande