Trendiga blåsor på brödets yta – hur får man...

Det är många som strävar efter att få till vackra blåsor på brödets yta och …

Börjat tänka på badsäsongen? Jag slår hål på myten.

Det är väl nu någon gång som många börja fundera på att man inom en …

Semlor på färskmalet fullkornsmjöl – japp, det blir godare!

När jag gör semlor, eller fastlagsbullar som vi säger här i Skåne, är främsta målet …

Tips för att få barnen att äta fullkornsbröd

Det vita brödet är inte bra för hälsan! Och även det mörka brödet som ska se …

Helgens surdegskurs – en härlig blandning av människor

I helgen hade jag surdegskurs i min bakstudio i Falsterbo. Det blir en intensiv helg …

Rågbrödet som fick fem stjärnor av vår 5-åring

Häromdagen bakade jag ett rågbröd och vår 5-årig flicka sa när hon fick smaka “Detta …

Surdegspizzakurs fredagen den 8 mars

Fredagen den 8 mars har du möjlighet att gå på surdegspizzakurs i min bakstudio i …

Blir så irriterad på besserwisser

Det finns allvarliga problem och så finns det meningslösa irritationer. Nu ska jag lufta min …

Börjat tänka på badsäsongen? Jag slår hål på myten.

Det är väl nu någon gång som många börja fundera på att man inom en …

Tips för att få barnen att äta fullkornsbröd

Det vita brödet är inte bra för hälsan! Och även det mörka brödet som ska se …

Stort projekt för att få svenskar att äta mer...

Det är härligt att se att det inte bara är jag som brinner för att …

Det glamorösa livet hos Bröd&Kvarn

Det är många som säger “du verkar ha det så härligt där nere i Falsterbo. Går …

Jag gav bort ett bröd och fick skämmas

Några dagar före jul bakade jag två surdegsbröd för att ge bort. Degen var inte …

Mineralbrist – ett problem när man väljer siktat mjöl

Det finns många anledningar till att välja fullkornsmjöl istället för vitt vetemjöl. Många tänker kanske …

Surdegskurs, poddinspelning och celebert besök

I helgen hade jag en tvådagars surdegskurs i min bakstudio. Det är alltid lika roligt. …

Ny upplevelse – jury i SM i svenskt mathantverk,...

Nu har jag drivit Bröd&Kvarn i drygt två år och nya upplevelser avlöser ständigt varandra. I …

Fullkornsmjöl fungerar till allt!

Fullkornsmjöl fungerar verkligen till allt. Ibland behöver det blandas upp med siktat mjöl, men ofta …

Det betyder inte att det ÄR 100% fullkorn…

Inom EU har man rätt att kalla bröd fullkornsbröd om det innehåller fullkorn. Det behöver …

Surdegsbröd betyder inte med automatik att det är nyttigt

Surdeg har fantastiskt många fördelar för hälsan. Den bryter ner skadligheten i en viss typ …

Lyxigt bageri vet inte om de har fullkorn i...

Jag är i Stockholm några dagar och passar självklart på att besöka nya surdegsbageri som …

Bröd ska inte innehålla socker! Jag ryter till.

Det finns vissa bröd som av tradition innehåller socker, t.ex. kavring och sirapslimpa, men vanligt …

Servera rätt smörgås till “mellis”

Det pratas ofta om hur viktig frukosten är, och visst är den det, men jag …

Svenskt bröd borde ligga på kakhyllan

I Sverige är vårt bröd i regel sött. Det är märkligt att det svenska brödet är …

Du betalar ett överpris för luft och tillsatser

Du plockar ned brödet, som är toppat med nyttiga fröer, i vagnen. På påsen står …

Trendiga blåsor på brödets yta – hur får man...

Det är många som strävar efter att få till vackra blåsor på brödets yta och …

Nu är det dags för rågbröd!

Nu har vi ätit oss igen om julen och njutit av allt gott vi fått. …

Köksvåg och ballongvisp – är det så viktigt?

Köksvåg tycker jag är något man bara måste ha när man bakar. Mjöl kan väga …

När ska man forma degen om man vill ha...

När jag bakar surdegsbröd brukar jag forma bröden och lägga dem i jäskorgar eller brödformar, …

Ska surdegen dubblas i volym?

En återkommande fråga är när surdegsgrunden är redo att bakas på. När är den tillräckligt …

Skillnaden i hantering av jästdeg och surdeg

Många som börjar bakar med surdeg gör misstaget att hantera degen precis som de brukar …

Ett dåligt snittat bröd – det löser sig inte...

Att snitta bröd är som att sätta kronan på verket. Allt arbete man lagt ner …

Ge brödet ansiktet det förtjänar!

Bloggen gästas idag av Daniel Larsson som berättar om ett ämne han verkligen brinner för. …

Semlor på färskmalet fullkornsmjöl – japp, det blir godare!

När jag gör semlor, eller fastlagsbullar som vi säger här i Skåne, är främsta målet …

Rågbrödet som fick fem stjärnor av vår 5-åring

Häromdagen bakade jag ett rågbröd och vår 5-årig flicka sa när hon fick smaka “Detta …

Mandelbakelser med björnbär

I julas gjorde jag mandelmusslor som blev gudomligt goda. Jag malde hela mandlar istället för …

Proteinbröd – surdegsbröd med ärtmjöl

En av fördelarna med en egen kvarn är att man kan mala mjöl av annat …

Rågfläta – recept

Här är ett recept på en vacker rågfläta. Brödet är bakat med jäst och jäst …

Skurna pepparkakor med fullkornsvetemjöl – recept

Skurna pepparkakor är vansinnigt gott och enkelt. Pepparkakorna är en blandning mellan segt och knaprigt …

Vörtbröd, recept julen 2018

Jag har tidigare postat recept på vörtbröd. Årets vörtbröd är väldigt likt, med några mindre …

Mandelmusslor på färksmalet fullkornsmjöl – galet goda!

Jag har starka barndomsminnen av Mandelmusslor. Min farmor hade alltid sådana vid jul och det …

Pepparkakor på fullkornsvetemjöl – japp, de blir godare!

Jag har tidigare postat mitt recept på pepparkakor. Pepparkakorna är bakade på finmalet fullkornsvetemjöl och …

Äppelknäcke – superlätta!

Knäckebröd är bra på så många sätt. Det har lång hållbarhet, det går perfekt att …

Mina bästa lussekatter

Jag älskar lussekatter och hade helst ätit dem året om. Men, för att de ska …

Chokladmuffins – vegan

Jag ska ha en surdegskurs till helgen och behöver en vegansk kaka till en av …

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få intressanta artiklar och erbjudande