Surdegspizzakurs – kan det bli en bättre aktivitet?

Imorgon ska jag ha en surdegspizzakurs för ett gäng i min bakstudio i Falsterbo. Surdegspizzakursen …

Är det billigare att mala sitt eget mjöl?

Man kan ju tycka att det borde bli billigare när man maler sitt eget mjöl. Det …

Därför är det färskmalda mjölet överlägset – del 2

Har du inte läst “Därför är det färskmalda mjölet överlägset – del 1“, så läs …

Plättar, så gott och de kan vara rena powermaten!

Vem älskar inte plättar? De tar liten stund att grädda men glädjen är desto större …

Kul tvådagars surdegskurs

I helgen har jag haft surdegskurs. Våren har kommit hit till Falsterbo och med våren …

Föreläsning i skånska myllan!

I veckan hade jag en föreläsning i Hammarlövs byaförening. Hammarlöv är en sagolikt vacker by …

Surdegskurs – mina sista platser för våren

Nu är det vår, och jag tycker den här tiden är som allra härligast. Det ljusa …

Satsa på fullkornsvåfflor till helgen

Nu hoppas jag det blir härligt väder till helgen så att vi kan sitta ute …

Plättar, så gott och de kan vara rena powermaten!

Vem älskar inte plättar? De tar liten stund att grädda men glädjen är desto större …

Satsa på fullkornsvåfflor till helgen

Nu hoppas jag det blir härligt väder till helgen så att vi kan sitta ute …

Börjat tänka på badsäsongen? Jag slår hål på myten.

Det är väl nu någon gång som många börja fundera på att man inom en …

Tips för att få barnen att äta fullkornsbröd

Det vita brödet är inte bra för hälsan! Och även det mörka brödet som ska se …

Stort projekt för att få svenskar att äta mer...

Det är härligt att se att det inte bara är jag som brinner för att …

Det glamorösa livet hos Bröd&Kvarn

Det är många som säger “du verkar ha det så härligt där nere i Falsterbo. Går …

Jag gav bort ett bröd och fick skämmas

Några dagar före jul bakade jag två surdegsbröd för att ge bort. Degen var inte …

Mineralbrist – ett problem när man väljer siktat mjöl

Det finns många anledningar till att välja fullkornsmjöl istället för vitt vetemjöl. Många tänker kanske …

Fullkornsmjöl fungerar till allt!

Fullkornsmjöl fungerar verkligen till allt. Ibland behöver det blandas upp med siktat mjöl, men ofta …

Det betyder inte att det ÄR 100% fullkorn…

Inom EU har man rätt att kalla bröd fullkornsbröd om det innehåller fullkorn. Det behöver …

Surdegsbröd betyder inte med automatik att det är nyttigt

Surdeg har fantastiskt många fördelar för hälsan. Den bryter ner skadligheten i en viss typ …

Lyxigt bageri vet inte om de har fullkorn i...

Jag är i Stockholm några dagar och passar självklart på att besöka nya surdegsbageri som …

Bröd ska inte innehålla socker! Jag ryter till.

Det finns vissa bröd som av tradition innehåller socker, t.ex. kavring och sirapslimpa, men vanligt …

Servera rätt smörgås till “mellis”

Det pratas ofta om hur viktig frukosten är, och visst är den det, men jag …

Svenskt bröd borde ligga på kakhyllan

I Sverige är vårt bröd i regel sött. Det är märkligt att det svenska brödet är …

Du betalar ett överpris för luft och tillsatser

Du plockar ned brödet, som är toppat med nyttiga fröer, i vagnen. På påsen står …

Chock, beröm och en bränd övertygelse

Jag glömde brödet i ugnen. Jag serverade brödet till soppan på kvällen. Min man (som …

Varför blir vissa bröd platta?

Vi som bakar med surdeg får alla emellanåt platta bröd. Till att börja med vill …

En deg – nygräddat bröd i tre dagar!

Det är svårt att hittar något godare än nygräddat bröd. Den krispiga skorpan på ett …

Instagram-bröd, de är så mycket lättare att baka

Jag fick en beställning av min pappa på ett ljust surdegsbröd. Jag bakar väldigt sällan …

Trendiga blåsor på brödets yta – hur får man...

Det är många som strävar efter att få till vackra blåsor på brödets yta och …

Nu är det dags för rågbröd!

Nu har vi ätit oss igen om julen och njutit av allt gott vi fått. …

Köksvåg och ballongvisp – är det så viktigt?

Köksvåg tycker jag är något man bara måste ha när man bakar. Mjöl kan väga …

När ska man forma degen om man vill ha...

När jag bakar surdegsbröd brukar jag forma bröden och lägga dem i jäskorgar eller brödformar, …

Recept – tacobröd – tortillabröd

Alltså de där inplastade tacobröden i butiken, hur bra känns det att köpa dem? Det …

Recept – skållat rågmjöl för saftigare surdegsbröd

Att skålla mjöl är en gammal tradition när man bakar bröd. Jag upplever att många …

Milda surdegsfrallor – så gör du

Surdegsfrallor är enkelt att göra kvällen före för att sedan ha nygräddat på morgonen. Recept …

Semlor på färskmalet fullkornsmjöl – japp, det blir godare!

När jag gör semlor, eller fastlagsbullar som vi säger här i Skåne, är främsta målet …

Rågbrödet som fick fem stjärnor av vår 5-åring

Häromdagen bakade jag ett rågbröd och vår 5-årig flicka sa när hon fick smaka “Detta …

Mandelbakelser med björnbär

I julas gjorde jag mandelmusslor som blev gudomligt goda. Jag malde hela mandlar istället för …

Proteinbröd – surdegsbröd med ärtmjöl

En av fördelarna med en egen kvarn är att man kan mala mjöl av annat …

Rågfläta – recept

Här är ett recept på en vacker rågfläta. Brödet är bakat med jäst och jäst …

Skurna pepparkakor med fullkornsvetemjöl – recept

Skurna pepparkakor är vansinnigt gott och enkelt. Pepparkakorna är en blandning mellan segt och knaprigt …

Vörtbröd, recept julen 2018

Jag har tidigare postat recept på vörtbröd. Årets vörtbröd är väldigt likt, med några mindre …

Mandelmusslor på färksmalet fullkornsmjöl – galet goda!

Jag har starka barndomsminnen av Mandelmusslor. Min farmor hade alltid sådana vid jul och det …

Pepparkakor på fullkornsvetemjöl – japp, de blir godare!

Jag har tidigare postat mitt recept på pepparkakor. Pepparkakorna är bakade på finmalet fullkornsvetemjöl och …

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få intressanta artiklar och erbjudande