1. Det smakar så mycket bättre! Mustigt, smakrikt, äkta. Bröd, kakor, pannkakor, matlagning – allt blir mycket godare med färskmalet mjöl. Och om du älskar hembakat bröd är bröd bakat på nymalet mjöl från en KoMo kvarn brödets Rolls-Royce
  2. Det är nyttigt och hälsosamt! De flesta vitaminer och mineraler försvinner inom några timmar efter det att sädet är malt (läs mer om det här och här)
  3. Du får precis den finhetsgrad på mjölet som du vill ha. Ett finmalet fullkornsmjöl är ofta svårt att få tag i.
  4. Det är enkelt att mala själv! Det går snabbt och ger ingen extra disk
  5. Det hjälper dig att hålla vikten eftersom hela fullkornet finns kvar (läs mer om fiber)
  6. Som glutenintolerant kan du både skapa full kontroll på ditt mjöl (läs mer om att mala glutenfritt) och rejält sänka dina kostnader för dyrt glutenfritt mjöl

Säd består av ett yttre skal, pulver och en kärna s.k. grodden. De industriella valskvarnarna tar bort grodden när de bearbetar och maler säden, eftersom groddoljan förkortar hållbarhetstiden. I deras bearbetning försvinner över 90% av alla vitaminer och mineraler som finns i grodden och skalet. Förr maldes mjölet i samband med att det skulle bakas. Industrin har skapat ett närings- och fiberfattigt bröd.