Surdegskurs i Falsterbo – jag får visar det jag älskar

I helgen hade jag surdegskurs i min bakstudio i Falsterbo. Jag hade 5 damer från Karlstad, ett par från Särö (eller nästan från Portugal, för han var portugis och hon svensk men de talade portugisiska tillsammans) och ett par från Färöarna. Okej, de bodde inte på Färöarna nu, men de kom därifrån och det tyckte jag var exotiskt nog. Det känns klart häftigt att deltagare kommer från hela Sverige för att gå surdegskurs hos mig, men ännu härligare känsla är att jag får visa upp mitt Falsterbo. Jag älskar verkligen platsen där jag bor. Jag har alltid drömt om att få bo här och nu gör jag det.

Efter första kursdagen är i regel deltagarna trötta efter att ha fått så mycket ny information. Då uppmanar jag alla att ta en promenad på stranden. Det spelar ingen roll om solen skiner eller det blåser, en promenad i den vackra naturen är så rogivande efter en intensiv dag. Jag vill så gärna att alla ska passa på att se så mycket som möjligt när de ändå är här. Skanör&Falsterbo är så vackert!

Det ska bli frallor av den här fina degen.

Vi övar på olika sätt att forma frallor

Frallorna får färskmalen havre på toppen.

Här snittar vi bröd

Det mest spännande av allt – kolla in i ugnen :-)

Jag avslutar med en bild från vackra Falsterbo strand.

Här ser vi halvön Skanör&Falsterbo uppifrån.

Tack alla underbara kursdeltagare. Det är ni som gör kursen så kul!

Är du intresserad av att gå en kurs och lära dig om mjöl och surdegsbakning, så kolla in höstens kurser här. 

 

Leave a Reply