Baka dina egna Digestivekex

De här digestivekexen är så goda! Att jag inte bakat egna digestivekex tidigare är bara dumt. Då skulle jag sluppit onödiga tillsater. Jag kommer ofta på saker som jag tidigare köpt som är helt onödigt att köpa eftersom de är så lätta att gör själv. I digestivekex är det få ingredienser och det är bara att blanda ihop, trycka ut och grädda.

Jag kommer alltid förknippa digestivekex med England och min systers första språkresa. När vi besökte familjen där hon bodde blev vi bjudna på te med mjölk och socker (socker fick vi inte hemma i vårt te, så det var lyx) och digestivekex. Och så fick where to buy steriods online man gå in med skorna på. Trots att de hade heltäckningsmatta.

I mitt recept använder jag havremjöl eftersom jag färskmaler mitt eget mjöl hemma och har därmed tillgång tll det (jag har alla fyra sädeslag hemma). Har du inte en mjölkvarn och har svårt att få tag i havremjöl kan du byta ut det mot fina havreflingor.

Digestivekexen är bakade på 100% fullkornsmjöl och med riktigt smör.

Ingredienser,

ca 17 st
100 g smör
75 g havremjöl (ca 1,5 dl)
150 g fullkorsvetemjöl (ca3 dl)
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk rårörsocker
2 msk vatten

Recept
Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Finfördela det rumsvarma smöret i mjölblandingen. Kavla ut och tryck ut med ett glas. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 200 gr i ca 10 minuter.


Comments 10

  1. Ulrika oktober 22, 2020
  2. Bengt-Göran Liljedahl oktober 15, 2017
    • Christine Heger oktober 15, 2017
  3. maria nyström september 22, 2017
    • Christine Heger september 22, 2017
      • Anne-Christine december 8, 2019
        • Christine Heger december 8, 2019
      • Carro december 26, 2020
  4. Helen september 15, 2017
    • Christine Heger september 15, 2017

Leave a Reply