5 anledningar att mala eget mjöl

  1. Det smakar så mycket bättre! Mustigt, smakrikt, äkta. Om du älskar hembakat bröd är bröd bakat på nymalet mjöl från en KoMo kvarn brödets Rolls-Royce
  2. Det är nyttigt och hälsosamt! De flesta vitaminer och mineraler försvinner inom några timmar efter det att sädet är malt (läs mer om det här och här)
  3. Det är enkelt att mala själv! Det går snabbt och ger ingen extra disk
  4. Det hjälper dig att hålla vikten eftersom alla kostfibrer, som balanserar glukoshalten i blodet, finns kvar (läs mer om fibrer)
  5. Som glutenallergiker kan du både skapa full kontroll på ditt mjöl (läs mer om att mala glutenfritt) och rejält sänka dina kostnader för dyrt glutenfritt mjöl och bröd
  6. Säd består av ett yttre skal, pulver och en kärna s.k. grodden. De flesta ”storkvarnar” tar bort grodden när de bearbetar och maler säden, eftersom groddoljan förkortar hållbarhetstiden. I deras bearbetning försvinner över 90% av alla vitaminer och mineraler som finns i grodden och skalet. Förr maldes mjölet i samband med att det skulle bakas – inget gick förlorat. Industrin har skapat ett närings- och fiberfattigt bröd.

    Råg bröd
    Bröd och kvarn. Rågbröd på färskmalt mjöl från KoMo kvarnar.

Leave a Reply