Vinbärspaj på färskmalet fullkornsvetemjöl
Just nu frossar vi i vinbär. Här ett riktigt gott recept på vinbärspaj. Jag postade det redan förra året, så kanske har du redan hittat det. Anledningen till att det är så gott är fullkornsmjölet. Har du dessutom möjlighet att baka med färskt mjöl blir det än godare.
Vinbärspaj
125 gram smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
75 g färskmalet fullkornsvetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
ca 3 dl blandade svarta och röda vinbär
Smörj och bröa en pajform (har du en kvarn, så kan du mala vete grovt och använda det att bröa formen med). Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Vispa smör och socker. Tillsätt ägg och därefter mjölblandningen och mjölken. Häll smeten i formen. Strössla över vinbären på pajen och tryck till dem något.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Jag tar ut kakan när den fortfarande är något kladdig, för det blir så där extra gott.
Servera gärna med grädde.
Jag maler allt mitt fullkornsmjöl med en hemmakvarn – du kan kika på dem här.
Hej Chistine!
Tack för tips om att mala grovt och bröa formen med. Jag brukar använda kli som blir över när jag siktar mjöl.
Tack för alla fina recept o tips!
Mari-Louise
Tack Mari-Louise,
Vad glad jag blir! :-)