Våfflor på fullkornsdinkelmjöl

Idag är det våffeldagen, men våfflor kan man klart äta året om. Här är ett recept på frasiga våfflor med fullkornsdinkelmjöl. Det blir mycket mer smak med fullkornsmjöl. Både godare och nyttigare.

Vill du har riktigt frasiga våfflor ska du inte ha ägg i smeten. Du kan skippa ett ägg eller två ägg, beroende på hur frasiga du vill ha dem.

Recept till 8 våfflor

100 g smör
1/3 tsk salt
175 g finmalet fullkornsmjöl (jag använde dinkel, men det går bra med vilken vetesort som helst)
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk

Smält smöret och blanda ner alla ingredienserna. Grädda på en välsmort våffeljärn.

våfflor

Comments 4

  1. Daniel mars 5, 2021
    • Christine Heger mars 5, 2021
  2. Wiveca Lindman mars 6, 2021
    • Christine Heger mars 6, 2021

Leave a Reply