Våfflor på fullkornsdinkelmjöl

Idag är det våffeldagen, men våfflor kan man klart äta året om. Här är ett recept på frasiga våfflor med fullkornsdinkelmjöl. Det blir mycket mer smak med fullkornsmjöl. Både godare och nyttigare.

Vill du ha frasigare våfflor ska du inte ha äggula i smeten. Du kan skippa en äggula eller två, beroende på hur frasiga du vill ha dem.

Recept till 8 våfflor

100 g smör
1/3 tsk salt
175 g finmalet fullkornsmjöl (jag använde dinkel, men det går bra med vilken vetesort som helst)
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk

Smält smöret och blanda ner alla ingredienserna. Grädda på en välsmort våffeljärn.

våfflor

Comments 4

  1. Wiveca Lindman mars 6, 2021
    • Christine Heger mars 6, 2021
  2. Daniel mars 5, 2021
    • Christine Heger mars 5, 2021

Leave a Reply

Depo 25 Bonus 25

Depo 25 Bonus 25

Depo 25 Bonus 25