Våfflor på fullkornsdinkelmjöl
Idag är det våffeldagen, men våfflor kan man klart äta året om. Här är ett recept på frasiga våfflor med fullkornsdinkelmjöl. Det blir mycket mer smak med fullkornsmjöl. Både godare och nyttigare.
Vill du ha frasigare våfflor ska du inte ha äggula i smeten. Du kan skippa en äggula eller två, beroende på hur frasiga du vill ha dem.
Recept till 8 våfflor
100 g smör
1/3 tsk salt
175 g finmalet fullkornsmjöl (jag använde dinkel, men det går bra med vilken vetesort som helst)
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk
Smält smöret och blanda ner alla ingredienserna. Grädda på en välsmort våffeljärn.
Comments 4
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Kan man använda mandelmjölk istället för komjölk???
Jag har aldrig provat, men jag skulle tro funkar utmärkt. Testa!
Kan man ha i en klick surdegsgrund istället för bakpulver?? :)
Hej Daniel,
Jo visst kan du har surdegsgrund i, då blir de väldigt nyttiga :-). Däremot skulle jag inte uteslutit bakpulvret.