Våfflor med gott och nyttigt mjöl!

Det är dags för våfflor och det betyder att det är vår. Vår i sinnet i varje fall. Dags att ta fram våffeljärnet och blanda ihop smeten. Skippa det färdiga våffelpulvret med onödiga tillsatser och gör din egen smet. Det går supersnabbt!

De här våfflorna är gjorda på 100% färskmalet fullkornsvetemjöl av Dinkel. Smaken blir så mycket godare när du använder fullkornsmjöl och våfflorna blir precis lika luftiga, frasiga och härliga. Har du möjlighet att göra dem på färskmalet mjöl är det en bonus smakmässigt, men även utan färskt mjöl blir det godare med fullkorn.

Receptet hittar du här.

För att få en matigare våffla serverade jag våfflorna med bär och turkisk yogurt. Riktigt gott. Grädde är klart en given vinnare, men som ett mellanmål är detta en fullgod variant.

De här våfflorna serverade jag barnen till frukost. De sa inte ett ljud om att det inte var grädde utan bara gluffsade i sig.

 

Leave a Reply

Depo 25 Bonus 25

Depo 25 Bonus 25

Depo 25 Bonus 25