Våffeltider i vårsolen

Den efterlängtade våren är här. Och med den våfflan. När man kan äta våfflor ute är det vår enligt mig, hur kallt det än är om fingrarna. Jag gör mina våfflor med finmalet fullkornsvetemjöl – de blir så mycket godare. Du märker inte att det är fullkornsvetemjöl, du märker bara att de är smakrikare än andra våfflor. Ett gott recept hittar du här.

Är du ute efter riktigt frasiga våfflor måste du dock ta bort äggen. Jag upplever dock att de är betydligt lättare att grädda när det finns ägg i smeten, annars fastnar de lätt i järnet.

Enligt mig är de absolut godaste våfflorna toppade med grädde och hjortronsylt. Här hade jag fått en burk av vänner som varit i Norrland – så lyxigt!
En som njuter :-)

Fler recept på pannkakor och våfflor gjorda på fullkornsmjöl och även surdeg hittar du i boken Fullkorn. Gör gärna smeten en dag före så blir den både enklare att grädda och nyttigare :-)

En helt vanlig våffla, men ändå inte :-)

Leave a Reply