Vad då, jobbar du med ”det där” på heltid?

”Håller du på med på med det där på heltid?” Det är en fråga jag ofta får.

Japp, det gör jag. Men vad som är ”det där” verkar vara oklart. Är det ett bageri? Här kommer en förklaring om vad det är jag egentligen gör och hur det är möjligt att arbeta med ”det där” på heltid.

När jag fick agenturen för KoMo kvarnar i Sverige behövde jag sprida information och undervisa om mjöl för att alla skulle förstå varför man ska ha ytterligare en pryl i köket – en kvarn. Bloggen startades. Nu tre år senare finns det väldigt mycket information i bloggen och många läsare. Det är min kanal för att nå ut. Sverige har börjat förstå tjusningen i färskmalet mjöl (läs mer om det här, här och här) och de flesta beställer sina kvarnar av mig. I webbutiken säljs även de baktillbehör som jag själv använder och många har hittat hit och upptäckt att urvalet är som en godisbutik där bara de bästa bitarna finns med. I höstas gav jag ut en bakbok ”Fullkorn”, vilket fortfarande känns helt fantastiskt. Det är boken alla som bakar borde ha i hyllan (för bakar man bara med vitt mjöl idag, är det hög tid att göra en förändring!). Dessutom håller jag surdegskurser. För drygt ett år stod min bakstudio klar och jag hade min första kurs. Sedan dess har det rullat på, och deltagarna kommer från när och fjärran och går härifrån fulla med bakinspiration och kunskap.

Med andra ord. Jag har inget bageri även om jag bakar kolossalt mycket – mest för att det är kul.

Så blev min passion till mitt jobb. Fantastiskt, galet, och alldeles, alldeles underbart… (som även Askungen säger).

Jamen då sätter jag väl en deg nu då, för det är sådant jag gör när jag egentligen borde bokföra ;-)

 

Leave a Reply