Vad är viktigast på buffén?

För mig är brödet något av det viktigaste på buffén. Även om man inte är brödnörd som jag tror jag att alla tycker att brödet har en viktig plats. Inte minst vill man ha något gott att lägga osten på. Under vår och tidig sommar har vi kalas stup i ett här hemma och då utgår jag från brödet när jag skapar en sommarbuffé. Om jag bara har ett nybakat surdegsbröd så vet jag att resten av det jag ställer på buffén kommer bli bra och gästerna kommer bli nöjda. Nedan är bilder från vårt senaste kalas.

Jag gjorde dessutom en dubbelmarinerad fläskfilé i citron och persilja som blev så grymt god. Den kommer jag göra igen! Två dagar före marinerade la jag fläskfilen i en vanlig marinad på olivolja, balsamvinäger, soja, salt och peppar. Dagen före stekte jag den hel i ugnen. Därefter skivade jag upp den, lät den svala och la den i en marinad på citron och persilja. Receptet på den andra marinaden hittade jag här. Galet gott och smakrikt blev det!

Vad är viktigast på din buffé?

På bilden är det två surdegbröd som är bakade med färskmalet råg och dinkel. Det är ca 80 % fullkorn. Trots att det är en så stor andel fullkorn är det ett luftigt bröd, så jag tycker det passar bra på en buffé. På en buffé vill man i regel inte ha ett alltför tungt och mättande bröd eftersom man ska få plats med mer än bröd i magen.

Jag maler mitt mjöl med Fidibus XL som du hittar här.

 

Leave a Reply