Tunnbröd gräddade på bakstål blir helt grymt!
Häromveckan lade jag ut ett recept på tunnbröd. Sedan dess har jag bakat dem flera gånger för barnen älskar dem. Bakar man dem endast med surdeg upplever jag att det blir något syrliga jämfört med om man även lägger i den ligga mängden jäst. Båda blir gott, men det kan vara bra att veta ifall barnen vill att det ska smaka som vanligt.
Första gången gjorde jag dem i stekpannan, men därefter har jag gräddat dem på bakstålet. Det är så mycket smidigare och lättare. Gräddar du dem på bakstålet går det att göra större tunnbröd men framför allt är det mer praktiskt. De blir även bättre gräddade. Har du ett stål måste du bara baka tunnbröd – det är så gott! Annars är det hög tid att du skaffar ett ;-).
Receptet till tunnbröden hittar du här.
Comments 2
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Va roligt att se att du också bakar tunnbröd. Jag gör så att jag sätter in bakstålet högt upp i ugnen, så kör jag med grillen på ugnen. Den går upp i 300 grader. Brödet gräddas klart på lite drygt två minuter. De blir väldigt goda och nyttiga tack vare att jag mal färskt mjöl med kvarnen som jag köpte av dig. Det är min absoluta favorit i köket.
Vad kul! Min ugn går inte upp i 300 grader, men jag kunde ju lyft upp stålet högre – precis som när jag gräddar pizza. Jag gör det nästa gång. Tack för tips! Tunnbröd är en riktig favis här hemma – det är lyx när jag bakar det.