Tunnbröd gräddade på bakstål blir helt grymt!

Häromveckan lade jag ut ett recept på tunnbröd. Sedan dess har jag bakat dem flera gånger för barnen älskar dem. Bakar man dem endast med surdeg upplever jag att det blir något syrliga jämfört med om man även lägger i den ligga mängden jäst. Båda blir gott, men det kan vara bra att veta ifall barnen vill att det ska smaka som vanligt.

Första gången gjorde jag dem i stekpannan, men därefter har jag gräddat dem på bakstålet. Det är så mycket smidigare och lättare. Gräddar du dem på bakstålet går det att göra större tunnbröd men framför allt är det mer praktiskt. De blir även bättre gräddade. Har du ett stål måste du bara baka tunnbröd – det är så gott! Annars är det hög tid att du skaffar ett ;-).

Receptet till tunnbröden hittar du här.

Jag är inte världsbäst på att göra dem helt runda dock – jag slarvar lite. Det fixar du säkert bättre. Du behöver en kruskavel och du hittar en här. Den här kurskaveln  är smidig för den är så liten och lättanvänd.

Tunnbrödet jäser upp så fint i ugnen. Det är härligt att se. Förlåt formen  ;-)

Bakstål

Tunnbröd bakat med färskmalet mjöl. Perfekt till utflykten och så mycket nyttigare och godare än de du kan köpa i butiken.

 

Jag står i min bakstudio där jag har surdegskurser och pizzakurser det är därför där är så många ugnar. I mitt eget kök har jag klart bara en.

 

 

Comments 2

  1. Marcus B maj 5, 2020
    • Christine Heger maj 6, 2020

Leave a Reply