Tips på hur man gör rent bakbordet snabbt och enkelt

I samarbete  med mig själv – en lycklig återförsäljare av en ny produkt!

Baka är kul, städa upp efteråt är mindre kul. Efter mycket bakande har jag kommit fram hur det går lättast och smidigast för mig att göra rent bakbordet. Det kan låta banalt, men gör man det tillräckligt många gånger har det betydelse. Till att börja med skrapar jag bort allt mjöl och intorkat mjöl med en degskrapa. Spillet slänger jag i soporna. Man ska absolut inte slänga det i vasken, för mjölet/degen stelnar i rören och täpper igen dem. Likadant är det med händerna. Skrapa rent händerna med en degskrapa och ta sedan mjöl och gnugga bort resten. Tvättar du degiga och mjöliga händer i vasken tillräckligt många gånger så korkar rören igen.

Just den här degskrapan säljer jag för jag tycker den är smidig och lättarbetad, men det spelar ju ingen roll vilken degskrapa ni har.

Efter jag skrapat rent bakbordet med degskrapan använder jag en helt fenomenalt bra disktrasa av linne. Jag har tidigare använt vanliga wettextrasor, men på dem fastnar mjöl som inte går bort och trasan måste slängas även om den är ny. Den grova linneduken är ett fenomen, och jag förstår egentligen inte varför. Bordet blir rent på ett kick, för den grova strukturen drar med sig allt. Därefter sköljer jag av den och allt försvinner. Utöver det börjar den inte lukta surt som en Wettextrasa. Om den gör det, så kokar jag bara upp den på spisen.

Jag har haft min linnedisktrasa länge, men nu tog jag kontakt med företaget som säljer dem och frågade om jag kunde få sälja dem i min butik. Väldigt glad står jag nu med ett helt gäng färgglada linne disktrasor som man kan köpa av mig.

De är helt fantastiskt bra. Har du något grov linne själv, kan du ju testa med det, men annars har jag den perfekta lilla linnelappen numera till försäljning från Växbo Lin. Du hittar alla vackra färger på disktrasorna i butiken här.

Utöver att de är bra, känns det också väldigt mycket bättre att använda dessa med tanke på miljön. Nu så här i efterhand känns det hemskt att jag slängt så många disktrasor tidigare.

Leave a Reply