Tips för att kontrollerna sprickorna i brödet

Den finns många fördelar med att snitta bröd. Det är dekorativt och du maximerar möjligheten för brödet att expandera. Utöver det kan du delvis kontrollera sprickorna. På det här surdegsbrödet ville jag ha ett tydligt E (som står för det gamla sädessorten Emmer). Därför ville jag inte att E:et skulle spricka. Jag förhindrade detta genom att snitta ett djupare snitt bredvid. Brödet spricker nämligen alltid vid sin svagaste punkt. Hade jag inte gjort ett snitt bredvid hade E:et spruckit och jag hade inte fått den effekt jag önskat.

Jag använder den här snittkniven när jag snittar.

Surdegsbrödet är bakat på 100% färskmalet fullkornsmjöl av Emmer. Jag malde säden riktigt fint. Genom att baka med riktigt finmalet mjöl kan jag få ett luftigt inkråm trots att jag bakar med 100% fullkorn. Jag maler med mjölkvarnar från KoMo.

Vetesorten Emmer är ett väldigt smakrikt vete med mer näring än i ett modernt vetemjöl.

Leave a Reply