Tips för att förbättra brödbaket
Sedan jag kan minnas har jag alltid bakat på en höft. Det vill säga jag har hällt i de olika ingredienserna utifrån känsla och varken vägt eller mätt. Det har funkat bra, och det är så jag tycker det är roligast att baka. MEN det är svårt att bli bättre när jag inte vet exakt vad jag gjorde sist. Ett bra bak kan då inte upprepas och ett dåligt lär jag mig inget av. Därför har jag istället blivit vän av ordning och jag kan verkligen rekommendera det. Vill du bli bättre på att baka behöver du väga allt du häller i bunken och skriva ner vad du gör.
Jag bakar ofta flera olika varianter av bröd i samma bakomgång och har lärt mig att effektivisera min bakning genom att hålla ordning. Jag väger säden, maler de olika mjölsorterna och ställer blandningen framför den bunke det ska blandas ner i. En stor skillnad för mig har varit att jag redan innan jag satt igång och bakat tänkt igenom exakt vilket bröd jag vill baka och vad jag vill uppnå. Därmed behöver jag inte börja mala mjöl när jag har händerna nerkörda i degen, eller leta efter de där linfröna.
Kanske är detta ett tips som hjälper någon av er. För mig har det gjort en stor skillnad och min bakning har kunnat utvecklats snabbare.
Comment 1
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Hi, have you ever heard about flour improvers or bread improvers? Seems like bakeries in Brazil use that to makes better bread. If you know about it, can you tell me the name of it in Swedish?