Tiden att baka sitt eget bröd – nutidens lyx!

Vi är många som har startar året med nyårslöften. Jag skulle tro att de flestas inte handlar om vad de år 2020 ska klara av att köpa för ny pryl utan vad de ska ha tid med att göra eller uppleva.

Jag lägger mycket tid på att baka och för mig är det välinvesterad tid. Jag mår bra av hela processen från det att jag maler mjölet till dess jag gräddar brödet. Jag mår bra av vetskapen att jag skapar något som jag och min familj kommer må bra av. Jag mår dessutom bra av den fysiska aktiviteten, dofterna och smakupplevelserna. Det bästa av allt är att utvecklingen känns oändlig – man kan alltid bli bättre på att baka. Jag skulle verkligen rekommendera dig att börja baka om du vill komma ner i varv och samtidigt utvecklas. Bakar du surdegsbröd med hälsosamt mjöl kan du dessutom äta bröd utan dåligt samvete. Bröd är ju så oerhört gott! Däremot kan det krävas en hel del träning för att lyckas med surdegsbröd och speciellt om man har som målsättning att baka med bra mjöl. Vill du ha hjälp med att komma igång eller utvecklas i din bakning så kan jag hjälpa dig. Går du en surdegskurs hos mig slipper du många onödiga misstag och får rejält med inspiration att få in bakningen i din vardag. Läs gärna mer om surdegskurserna här.

Önskar du mer tid för år 2020? Bakning ger dig inte mer tid, men en väldigt härlig tid :-)

No Comment

Leave a Reply