Danskt surdegsbröd bakat med Svedjeråg
I veckan fick jag en kommentar på Facebook om att receptet Danskt rågbröd med hela rågkärnor inte stämde. Självklart satte jag genast en deg för att kolla vad som kunde blivit fel. Det visade sig saknas 1 dl vatten i fördegen. Nu är det rättat. Den roliga nyheten var att jag den här gången bakade brödet med Svedjeråg. 100% Svedjeråg! Det blev så vansinnigt gott! Alltså den smaken! Jag är beroende. Du måste prova. Vetskapen om att det dessutom är mer näring i Svedjeråg känns natruligtvis extra bra.
Om du tidigare inte hört talas om Svdejeråg, kan du läsa mer om det här.
Du bakar allt enligt receptet, men använder Svedjeråg istället för vanligt råg. Namnet Svedjeråg kommer från att man eldade upp skog för att odla rågen. Sättet att odla kom från Finland och blev uppmuntrat av staten som behövde mer odlad mark.
Formarna jag använder när jag bakar det här brödet har ingen beläggning och du hittar dem i butiken.
Comments 2
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Prova gärna Källundarågen ,den lyfter det Danska råg brödet till en ny nivå!
Caroline Lindö på Brödlabbet levererar rågen. Rekomenderas!
Lyckligt Julbak!
bg
Hej, jag bakar ofta med råg och vete från Källunda gård. Det är så gott! :-)