Svårt att välja storlek på jäskorg?

Jag har verkligen ansträngt mig för att ha marknadens största utbud av jäskorgar i olika storlekar – du får ett härligt smörgåsbord att välja mellan. Nackdelen är klart att det blir svårt att välja… Det är roligt att ha flera olika varianter hemma beroende på vad man känner för att baka, men om du ska köpa dina första jäskorgar kanske du känner att du inte vet vilka som blir bäst?

Mina recept är ofta baserade på samma två jäskorgar och det är även dessa jag oftast bakar med själv. Det är en rund och en oval på 0,5 kilo. Jag tycker de är praktiska för de går att grädda bredvid varandra i ugnen. Dessutom är det lagom stora bröd som går åt innan de blir torra. Jag skulle rekommendera dig dessa om du inte har jäskorgar sedan tidigare och kanske dessutom brukar baka med mina recept.

Den avlånga med lyxig träbotten är min absoluta favorit. Den är tyvärr lite dyrare, men så värt det.

En rund och en oval för degar på 0,5 kg. Den runda kan du använda drygt 0,5 kg deg i. Mina recept är ofta på 600 gram vatten, och då blir det perfekt för dessa två.

Lycka till med bakningen! /Christine

Leave a Reply