Sursdegskurs – tröttande, arbetssamt och alldeles underbart!

I helgen hade jag surdegskurs. Nio personer som jag aldrig träffat förut kom hem till min bakstudio. Det är alltid lika roligt att se vem som kommer. Vissa har jag haft en del kontakt med – jag har ett namn och jag har ofta bildat mig en uppfattning om hur personen ser ut – det stämmer aldrig ;-). De två kursdagarna blir intensiva både för mig och för deltagarna. Jag är helt slut efteråt. Jag brukar tänka “vid nästa kurs ska jag inte blir lika trött för nu har jag ju gjort detta så många gånger”, men det hjälper inte. Jag är ändå helt färdig. Varje kurs och deltagare är unik och det ju det som är så roligt, men kanske även det som tröttar. De som kommer har ofta varierad kunskap, men på något sätt går ändå alla därifrån fullmatade med ny kunskap. De som inte kunde så mycket tar till sig det den behöver och glömmer/lyssnar inte till det andra. Och den med mer kunskap filtrerar på ett annat sätt.

Det som blir tydligast på de som bakat mycket och det som bakat lite är hur de hanterar degarna. På något konstigt vänster blir det alltid mycket kladdigare för den ovana. Brukar det bli kladdigt när du bakar? Då kan jag lugna dig med att det kladdiga försvinner med erfarenhet :-).

Nu har det gått några dagar sedan jag hade kursen och nu ser jag redan fram emot nästa. Välkommen våren och välkommen alla härliga deltagare som planerat att komma hit till Falsterbo och mig!

Är du inte intresserad av en surdegskurs, hittar du vårens kurser här.

Leave a Reply

Nyhetsbrev

Anmäl dig och få intressanta artiklar och erbjudande