Surdegspizzakurs – en fullspäckad matkick

I fredags hade jag en surdegspizzakurs i min bakstudio. Pizzakursen är kul! På några timmar har deltagarna lärt sig en hel del om mjöl, surdeg och pizzateknik. Utöver det har de fått njuta av helt grymma, nybakade surdegspizzor. Surdeg kräver som ni vet lång jäsning, och därför är upplägget så att deltagarna sätter pizzadegarna på kursen och tar sen hem degen i portionsförpackningar för att jäsa den ytterligare och grädda dem dagen efter. På kursen formas och gräddas istället de pizzadegar som jag satt dagen förut. Det fina är då att man kan bjuda sin vän på surdegspizza dagen efter och få äta supergod pizza två dagar i rad.

Nedan några härliga bilder från fredagagens surdegspizzakurs.

Vill du ge gå en surdegspizzakurs eller ge bort en i julklapp – fredagen den 17 mars har jag en ny kurs.

Vill du lära dig bara surdegspizza kan kan jag rekommendera dig min onlinekurs som du hittar här. Eller kanske du vill gå hit med jobbet – kontakta då mig direkt på info@brodochkvarn.se

Glada pizzahälsningar /Christine