Surdegskurs i helgen – så otroligt inspirerande!

”Har gästerna gått nu?” frågar vår fyraåriga dotter.

Våra barn kallar kursdeltagarna mina gäster, och jag tycker det är ett väldigt trevligt och passande namn. Bakstudion ligger separat men i anslutning till det hus vi bor, så det är mina gäster. Gästerna kom på lördag morgon. Jag kände till några av dem, men de flesta var okända. Det blir som en överraskning när man träffar någon som man tidigare bara haft mailkontakt med.  Jag älskar att lära känna nya människor, så för mig är det helt fantastiskt att få hem ett gäng okända gäster. Främst är det dock jag som pratar, men jag får ändå chansen att lära känna deltagarna något. Det är otroligt roligt att baka tillsammans. Det är rogivande. Samtidigt är det en stor anspänning för mig, för jag vill så gärna att alla ska vara nöjda och att de ska ta in allt jag berättar. Det blir mycket information på två dagar och både de och jag är nog ganska trötta när kursen är slut. Jag var i vart fall helt färdig. Nu är jag så otroligt nyfiken på hur var och en kommer gå vidare i sina egna kök. Jag skulle vilja vara en liten fluga på axeln som fick se när de bakade.

Nästa kurs kommer jag ha den 6-7 oktober, och det går bra att anmäla sig redan nu – du läsa mer om den här. Är det så att ni är ett helt gäng som vill gå tillsammans, kan vi hitta ett eget datum som passar för just er.

Jag håller låda :-)

Full koncentration! Vi bakade med färskmalet fullkornsmjöl av dinkel och råg och siktade stenmalda mjöler – både de hela kornen och mjölet var från SaltåKvarn. På bilden ser ni siktat Ölandsvete.

Våra frallor som vi bakade.

Bröden är i ugnen och alla titta med stor spänning!

Detta är Daniels Håkanssons bröd.

Detta är resultatet av Daniels bröd. Just detta är bakat med 80% fullkorn varav en del råg. Alla valde själva vilka mjölsorter de ville ha sina bröd.

Och så här fint blev Daniels fullkornsbröd inuti!

Helt helt gäng bröd från kursdeltagarna. Så vackra allihop!

Självklart malde vi eget färskt mjöl.

 

Comments 2

  1. Pär Jonsson maj 21, 2018
    • Christine Heger maj 22, 2018

Leave a Reply