Surdegskurs i Falsterbo i fyra dagar – så här är det!

Jag har i veckan haft två surdegskurser. Fördelen med två kurser i rad är att jag är igång och inte behöver förbereda så mycket. Nackdelen är att jag är helt slut efteråt. Märkligt det där. Jag känner mig inte alls trött när jag håller i kursen, utan är full av energi, men efteråt… huha, då vill jag bli serverad i soffan. Det var två riktigt härliga gäng som besökte mig. Faktum är att jag alltid får hit så fina människor. Det är väl helt enkelt så att människor som gillar att baka är fina i grunden. Det vill jag tro!

På båda kurserna var jag helt värdelös på att ta bilder – jag glömde det helt. Men här kommer några suddiga från sista kursen.

Glada miner när bröden gräddas och inspekteras! Väldigt suddigt bild, men jag var inte helt fokuserad när jag tog den.

Fika med Fullkornskanelbullar. Mmmm, så goda. Receptet finns i bok ”Fullkorn” (bakade med jäst så de skär sig lite med kursen ;-)) – du hittar boken här.

Dag två, vi hämtar andan med en fika och funderar på vad vi lärt oss och vad vi inte förstått.

Några av deltagarnas vackra surdegsbröd!

Är även du sugen på att lära dig mer om surdegsbakning och mjöl kolla in mina kurser här.

Tack alla som kom!

Leave a Reply