Långjästa frallor en solig dag

Igår satte jag en stor deg för att baka frallor. Då var vädret ingen vidare. Idag däremot vaknade jag av strålande sol, och den där stora degen som stod och väntade på mig i kylen hade jag ingen lust att baka just idag. Ett alternativ hade kunnat vara att lämna den och låta den stå ytterligare ett dygn, då skulle frallorna fått ännu mer smak, men imorgon skulle jag inte ha någon tid att grädda dem. Så efter ett förmiddagsdopp i havet, tog jag tag i dubbelsatsen deg och började baka. Det gick trots allt ganska snabbt. Jag skar upp bitar från degen och la upp dem på ett bakplåtspapper. Jag rullar alltså inte varje bulle, utan skär bara dem i lagom stora bitar. Snittar, strösslar med fröer och drar över hela bakplåtspappret på en het plåt. Geschwint, som min farmor skulle ha sagt.

Självklart är frallorna bakade på färskmalet fullkornsvetemjöl. 50% fullkorn. Recept hittar du här

Frallorna är toppade med färskflingade havreflingor av Nakenhavre och fröer. Flingorna har jag själv malt med kvarnen FlocMan.

Långjästa surdegsfrallor bakade på färskmalet mjöl. 50% fullkorn. Toppade med färskflingade havreflingor och fröer.

Leave a Reply