Surdegsbröd med färskmalet råg med hela rågkärnor – kan det bli godare?

Jag är väldigt förtjust i råg. Surdegsbröd bakat på endast färskmalet råg och med hela rågkärnor är något av det bästa jag vet. Det ger rejält tuggmotstånd av rågkärnorna och smaken är mustig och söt. Självklart väger jag även in rågets alla positiva hälsoeffekter när jag hyllar rågen. Läs gärna mer om hur bra råg är här.

Just detta brödet rullade jag i sesamfrön innan jag la ner det i formarna och långjäste det över natten. Vill ni ha receptet, så håll utkik, för min plan är att posta det när jag bakat brödet ytterligare en gång. Jag har bakat rågbröd med hela kärnor många gånger, men jag har bara skrivit ner vad jag gjort två gånger. Jag behöver göra exakt samma sak en gång till för att försäkra mig att receptet är helt korrekt. Det är hur som helst värt att vänta på, för detta är ett bröd som är en återkommer hemma hos oss. Jag vill alltid ha tillgång till det färskt eller i frysen.

Finns det något godare än leverpastej- och ost på ett rejält rågbröd?

Leave a Reply