Brödfest – sjävklart passar jag på!

Igår hade jag fest för vårt nystartade fotbollslag. Jag är ingen fotbollstjej, och det är de flesta av de andra damerna inte heller, men vi har så roligt när vi spelar. Det var alltså ett stort gäng tjejer som kom hem till mig som inte känner mig så väl. Självklart passade jag på att bjuda på bröd och marknadsföra riktigt mjöl och riktigt bröd. Jag bakade sex stora surdegsbröd i tre varianter med smakerna råg, Ölandsvete och Enkorn och utöver det fröknäckebröd (se receptet på det här). Vin, bröd och ost – vad mer kan man behöva?

Tjejerna fick sig en miniföreläsning när jag presenterade maten. Och vi vet ju att allt smakar så mycket bättre när man vet vad man äter!

Självklart fick gästerna skära upp brödet själva. Därmed kunde jag slå två flugor i en smäll –  slapp skära upp så mycket bröd, och gästerna fick prova den grymma brödkniven som finns till försäljningen hos Bröd&Kvarn.

Jag fick många bröd att öva snittning på igår. Dock har värmen vällt in nu, och det märktes på jäsningen. Alla bröd blev något överjästa, så för den perfekta snittningen borde de har jäst något kortare.

Den grymma brödkniven hittar du här, och vill du snitta bröd hittar du bästa snittkniven här.

 

Comments 2

  1. Jenny juni 18, 2017
    • Christine Heger juni 18, 2017

Leave a Reply