Surdegen fick följa med

Det finns säkert fler inbitna bakare som jag som känner igen sig i den här dråpliga bilden – när surdegen får följa med. Känner du igen dig? Det krävs mycket lite aktiv tid att baka surdegsbröd, men däremot planering och mycket väntetid. Och har man inte planerat bra eller vill göra något spontant, ja, då får man vara flexibel. Jag hade satt degen men inte tänkt på att vi skulle iväg och spela tennis, så degen fick hänga med. Surdegen behövde en vikning till och därefter bara jäsa, så det gick ju faktiskt utmärkt att vika degen från bakluckan. Jag lånade lite vatten från min sons sportflaska, stretchade, vek och körde vidare till hallen. Ni vi kom hem från tennisen några timmar senare var degen redo att bakas ut. Det var faktiskt perfekt tajming – det går om man vill ;-)

Lite surdeg bland sportprylarna ser helt rätt ut enligt mig ;-)

Leave a Reply