Mitt favoritbröd – surdegsbröd bakat på dinkel och råg
Idag bakade jag återigen mitt favoritbröd. Jag återkommer alltid till det. Det är saftigt, luftigt och smakrikt. Eftersom jag älskar råg, älskar jag det här brödet. Brödet består inte till största delen av råg, för då hade det blivit tungt och kraftigt. Det är istället smaksatt med råg.
Jag färskmaler råg och dinkel utan att sikta det, så det är 100% fullkorn. Därefter blandar jag i en mindre andel siktat stenmalt vetemjöl.
Det här brödet har jag bakat oändligt många gånger. Jag var i jakt på det ”perfekta brödet” (vilket ju självklart inte finns, men ändå), och skapade det här receptet.
Vill ni baka mitt favoritbröd, hittar ni det här.
Följer du alla stegen i receptet och dessutom övar några gånger, kommer du också lyckas få det lika luftigt.
Jag får hålla med, ett riktigt gott bröd! Provade att mala ölandsvetet två gånger istället för att sikta o det blev också ett väldigt bra o gott bröd.
Hej, kul att du bakat det! Tack för att du berättade :-)