Superenkelt glutenfritt fröknäcke!
För mig är osten ett viktigt inslag på menyn eller buffén. Och självklart brödet. Gott och tunt knäckebröd tycker jag är det bästa tillbehöret till osten och den goda marmeladen. I regel är jag ganska mätt efter all mat och vill bara ha något litet. Något tunt att lägga ost och marmelad på.
Jag vill gärna bjuda på något som jag själv gjort, och då är dessa superenkla fröknäcke perfekta. Jag lovar dig, du slänger ihop dem på nolltid, och du behöver inte vara en van bagare. De blir så goda, och det kommer vara ett väldigt uppskattat inslag.
Har du en egen kvarn, blir det klart extra gott och nyttigt med färskmalet majsmjöl.
Glutenfritt fröknäcke
2 dl majsmjöl (mal majsen på den finaste inställningen)
¾ dl solrosfrön
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
2½ dl kokande vatten
½ dl neutral olja
flingsalt
- Sätt ugnen på 150°C varmluft
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke
- Häll över det kokande vattnet och oljan och rör om till en jämn massa (det kommer först upplevas som det är mycket vatten, men smeten sväller snabbt, och den kommer bli lagom)
- Klä en plåt med bakplåtspapper och häll över massan på plåten
- Bred ut smeten med en slickepott. För ett tunt knäckebröd ca 1 1/2 bakplåt
- Strö över flingsalt
- Grädda i ugnen ca 45 minuter
- Ta ut och låt svalna och bryt sedan i bitar