Snurrplattan är som himmelriket för snittaren!

Som ni vet älskar jag att snitta bröd. Det är som kronan på verket när man lagt ner själ och hjärta i hela bakabrödprocessen. Ibland spelar jag in små filmer när jag snittar och då är det ett attans meck att snitta utan att vrida på brödet. Vrider jag på brödet kommer det ofta ur bild eller se fumligt ut på filmen. Häromveckan blev jag tipsad om snurrplattan på IKEA via några följare på Intagram (=TACK!). Jag tror egentligen att det är en ostbricka, men det är helt idealisk att snitta bröd på. Även om man inte filmar blir det så mycket lättare att komma i rätt vinkel till snittkniven utan att behöva springa runt bordet eller sträcka sig i konstiga vinklar.

Nedan snittar jag ett surdegsbröd på snurrbrickan och det går som en dans och min hand slipper komma i konstiga vinklar.

Snittkniven jag använder hittar ni här. Och grymma, tunna och vassa rakblad här.

 

Leave a Reply