Smakrika semlor/ fastlagsbullar med bra mjöl

Många har frågat efter receptet på mina semlor/fastlagsbullar och du hittar länken här.

Tro mig, semlorna blir otroligt mycket mer smakrika och goda om du även har i en del fullkornsvetemjöl. Smaken sitter i grodden och kliet och inte i frövitan. Och det är endast frövitan som används i det valsade vita mjölet – läs mer om det här. Satsa på ett bra mjöl till dina semlor i år, de är de värda :-). Antingen om du maler själv, då vet du att du får ett fantastiskt smakrikt mjöl, men annars se till att köpa ett bra mjöl från en av stenkvarnarna i Sverige. Har du väl gjort det en gång, kommer du inte vilja köpa något annat igen.

Vem kan tro att det är fullkornsvetemjöl i den här? Du märker det först när du smakar! Att de är luftiga är viktigt, och därför krävs det att du bakar med en lös deg.

Leave a Reply

Depo 25 Bonus 25

Depo 25 Bonus 25

Depo 25 Bonus 25