Småkakor är trendigt, gott och trevligt!

Min farmor hade alltid minst sju sorters kakor hemma. Kom det oväntat besök dukades det upp med flera olika sorter till kaffet. Det var otroligt lyxigt. Jag älskade farmors småkakor. Sedan ett par år tillbaka har jag haft som målsättning att ha minst tre sorters småkakor i frysen. På somrarna då vi får mycket besök, brukar de dock ta slut och jag har inte alltid mäktat med att baka nya. I år ska det bli ändring på den saken. Hur svårt kan det vara? De småkakor som jag brukar baka är faktiskt ganska lätta att svänga ihop.

Här hemma brukar vi diskutera trendkänslighet. Min man tycker sig nämligen ha en enorm känsla och tajming gällande trender. Jag brukar skratta och vifta bort hans påstående, men han är seriös. Detta är inget man skrattar åt. Så vad säger du nu min kära, är småkakor en trend? Trots att jag inte är den självutnämnde experten i den här familjen vågar jag påstå detta. Småkakor är trendigt!

Och om det nu mot förmodan inte är det, låt oss göra dem trendiga. Det är på tiden att de får en revansch och inte går i graven med min farmor. Det är ju så trevligt med småkakor, vem kan inte hålla med om det?

Jag har fått tillgång till min farmors receptsskatt på småkakor. Handskrivna blad ordnade i bokstavsordning i en röd liten låda. Framöver tänkte jag baka mig igenom dessa kakor, och ge er recepteten efterhand. DOCK tänker jag byta ut allt vitt vetemjöl mot färskmalet fullkornsvetemjöl. Det kommer chocka gommen med smakexplosioner. Häng med och håll utkik efter recepten, för här hemma kommer det bli kafferep framöver!

Comments 2

  1. Bengt-Göran Liljedahl oktober 21, 2017
    • Christine Heger oktober 21, 2017

Leave a Reply