Ska ni ha gröt till middag, får man det?

Det är fredag och det finns ingen tid att fixa en grym familjemiddag ikväll. Jag har den bästa räddningen av alla. Supersnabb, supernyttig och barnen älskar det. Gröt! Jag flingar/maler mina egna havregryn och lagar till världens godaste havregrynsgröt på nolltid. Vid flera tillfällen har andra barn varit hemma hos oss och häpnat över att vi äter gröt till middag ”ska ni har gröt till middag, får man ha det?” Japp, det får man, och det är en fantastisk lösning när tiden och orken tryter. Då kan man istället orka fixa en riktigt god bricka med läckert plock som barnen kan få hugga in på lite senare på fredagskvällen före läggning.

Jag flingar/maler hel nakenhavre. Kvarnen pressar kornen så att de blir platta – de blir havregryn. Så enkelt är det. Jag använder FlocMan vilket är en elektrisk kvarn, men det går även bra att veva själv med FlicFloc.

Bästa grötmiddagen! Toppa med det som finns i kyl, frys eller skafferi.

FlocMan – den elektriska flingkvarnen som på nolltid maler färska havregryn. Du häller i hela havrekorn och ut kommer färska havregryn. Du de två flingkvarnarna här.

 

Leave a Reply