Samhällskris – mjölkvarn är en smart förberedelse

Vi ser hur coronaviruset slår hårt mot allt. Många bunkrar mat hemma för att känna säkerhet om det skulle bli kris. Att ha en egen mjölkvarn hemma får plötsligt en ny betydelse. Mjöl har en begränsad lagringstid men det har däremot inte säd. Säd finns egentligen inget bäst före datum på. Så länge det hålls torrt kan du lagra det hur länge som helst.

Valsat vitt vetemjöl kan du lagra länge eftersom grodden är borttagen och därmed även fettet som härsknar. I det vita valsade vetemjölet är det dock inte mycket näring och däremot inte så klokt att lagra. Fullkornsmjölet där grodden och näringen är kvar är inte lämpligt att lagra eftersom fettet härsknar. Därför är en mjölkvarn ett mycket bra sätt om man vill säkra sig inför en kris. Säd kan man köpa säckavis och när du maler själv får du ett otroligt näringsrikt mjöl. Med det mjölet klarar du en kris!

Fidibus Medium är en liten och kompakt mjölkvarn. Maler både fint och grovt stenmalet fullkornsmjöl – 100 g per minut. Den kan även mala bönor, kryddor etc.

 

Leave a Reply