Tips – saltet jag använder när jag bakar bröd

Detta är faktiskt ett samarbete med Happy Green, men bara av en slump, för jag har varit deras kund länge.

Jag använder inte vanligt bordssalt när jag bakar surdegsbröd. Jag vill att mina bröd ska vara så rena som möjligt från kemikalier och tillsatser och bordssaltet innehåller klumpförebyggande medel. Istället köper jag ett grovt oraffinerat havssalt. Att det är just grovt har en extra finess, för då löses det upp sakta i degen vilket främjar degens utveckling. Jag brukar alltid beställa hem saltet från Happy Green. De har gratis frakt, och dessutom passar jag på att köpa hem annat jag behöver (där finns SaltåKvarn hela korn, torkad frukt och dessutom gillar jag deras lyxiga sortiment från L:a Bruket – doften vildrosor doftar precis som stranden här i Skanör).

urtekram grovt atlanthavssalt 1kg ekologisk
Detta burkar jag använda när jag bakar. Det finns säkert många fler bra alternativ. Men detta har jag hittar på Happy Green, och eftersom det är gratis frakt är det väldigt smidigt att handla hem.

 

Comments 4

  1. Jenny Högberg juli 16, 2019
  2. Anne Bäckström juli 10, 2019
    • Christine Heger juli 11, 2019

Leave a Reply