Såg du min dans på Mikaeli marknad?

I söndags var jag inbjuden till Mikaeli marknad för att prata om säd, mjöl, malning och bakning. Mikaeli marknad är ett event på Fredriksdal i Helsingborg och är ett gigantiskt arrangemang. Det var så mycket på gång över hela området så det var svårt att överblicka allt. Bredvid mig kunde man baka ”stenålderstacos” vilket var tunnbröd på kornmjöl fyllda med diverse grönsaker från trädgården och egenmortlad olja på olika kryddor – allt fick besökaren fixa själv. Så otroligt ambitiös aktivitet (bakom den geniala idén fanns Åsa Hässelkvist), och det säger något om hela marknaden. Det är kvalitet rakt igenom!

Som ni ser på bilderna var det ganska kallt, i varje fall när solen gick ner. När jag föreläser rör jag mig uppenbart väldigt mycket. Det är nog en dans jag lär ut trots allt  :-).

Alla roliga och vackra foto är tagna av Imke Pryfer, vår tyska som bor hemma hos oss.

Detta är någon typ av ringdans tror jag ;-)

Detta är mer svansjön ;-)

Och här berättar jag nog hur stor kungabarnet var när han föddes. Eller berättar jag om att man ska hålla avstånd till nästa par på dansgolvet i en tango – minst så mycket skulle jag (fd tangodansaren) säga ;-)

Självklart sålde jag min bakbok.

Klart jag signerar. Finns ju inget roligare. Med kalla händer var det dock svårt att få flyt i bokstäverna.

 

Hur häftig är inte den här cykeln (och mannen). Svårigheten är tydligen att komma upp, därefter går det fint.

Här har vi cirkusdirektören till loppcirkusen och till höger mästerbagaren Clara som bakade ”stenålderstacos”

Har du ännu inte skaffat boken ”Fullkorn” hittar du den här.

Undra just vad jag sa här. Något roligt måste det varit. Mannen till vänster om mitten är Ivan Holm och han säljer hel säd direkt till konsument. Han har just nu en fantastisk vårråg av kultursort som tack vare den varma sommaren har en enastående kvalitét. Kontakta honom på ivanholm.ekol@gmail.com och bunkra!

 

Leave a Reply