Saffransskorpor med fullkornsvetemjöl

Detta är fantastiskt goda saffransskorpor bakade på färskmalet fullkornsvetemjöl. Mjölet är malt på Ölandsvete, vilket ger en extra nötaktig smak. Receptet kommer ursprungligen från  Leilas, men det vita mjölet är utbytt mot fullkornsvetemjöl.

Alltså dessa skorpor – beroendeframkallande! Det smakar rejält av saffran och mandel men är inte så söta. Perfekta för en mysstund till eftermiddagskaffet.

Recept

  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 2 ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 dl fullkornsvetemjöl (gärna Ölandsvete)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl sötmandel
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
  3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken
  4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter
  6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader
  7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter

saffransskorpor

 

Leave a Reply