Så här gör jag frallor – superlätt!

Långjästa frallor är superlätta att göra. Sätt degen dagen före och grädda dem till frukosten. Det är verkligen smidigt och enkelt. Du slipper att knåda, forma bullar och dag två behöver du inte ens bli kladdig om händerna.

Blanda ihop en deg dag 1. Låt den komma igång att jäsa och ställ sedan bunken med lock i kylen till dagen efter. Om du vill ha frallor på morgonen ska du sätta på ugnen det första du gör när du vaknar – har du ett bakstål eller en baksten behöver ugnen värmas upp minst 45 minuter innan du gräddar. När ugnen är varm ta ut bunken ur kylen och stjälp ut degen på ett bakbord. Klipp några remsor med bakplåtspapper och lägg på en pizzaspade/brödspade. Ta en degskrapa och skär upp lagom stora degbullar och lägg på pappersremsan. När remsan är full, strö över frö, mjöl eller det du vill ha och snitta bullarna. Skjut in hela pappersremsan med bullarna i ugnen. Fyra sådana remsor får plats i min ugn. På nolltid har du färdiga frukostfrallor och du har inte ens blivit kladdig om fingrarna.

Ett recept på frukostfrallor hittar du här.

Du behöver en degskrapa för att det ska gå smidigt och du inte ska bli kladdig om händerna. Du hittar en här, eller här.

 

Leave a Reply