Så går det till – recept i tidningar

För ett tag sedan gjorde fotografen Sophie Håkansson och jag ett så kallat ”speck”, det betyder att man gör ett jobb som inte är beställt. Jag tog fram ett antal recept, bakade upp det och sen kom Sophie och fotograferade. Därefter säljer vi in det till en tidning. Så här går det ofta till, men det finns flera olika källor för tidningar att hitta recept: Tidningar gör egna jobb, beställer jobb, köper in redan färdiga jobb eller får gratis mot att de t.ex. annonserar. En vanlig variant är att tidningar får recept när en ny kokbok kommer ut.

Just det här jobbet gjorde vi för ett bra tag sedan men nu när var det dags att samla ihop oss och skicka iväg jobbet, upptäckte jag att jag missat att skriva upp mängden vätska i receptet. Så igår bakade jag om receptet. De blev faktiskt godare än sist – Lingonfrallor med ”crunch”. Alla försvann i ett nafs här hemma.  Receptet på dessa frallor kommer alltså dyka upp i en tidning längre fram – jag meddelar då.

Det är inte första gången jag missat att skriva upp en ingrediens när jag bakar. Det är så löjligt lätt att bara hälla i bunken och sen komma på ”attans, hur mycket var det där?”. Då är det kört, bara att börja om från början. Det är omöjligt att räkna hur många gånger jag gjort det misstaget. Jag blir bättre, men tydligen aldrig bra.

Galet goda! Ibland får jag bara till det ;-)

Leave a Reply