Så bakar jag otroligt goda lussekatter – film & recept
Lussekatter är det bästa jag vet och nu har jag spelat in en film så att du kan se exakt hur jag lyckas med mina. Jag ger dig mina bästa fix och trix. Filmen ligger där alla mina andra onlinekurser finns, men den här är GRATIS. Den tar mindre än 10 minuter, så in och titta.
Logga in via nedan länk och se filmen. (Jag lade först upp den på YouTube, men det blev så dålig kvaltet, så dessvärre måste du logga in här även det tar någon minut längre)
http://brod-kvarn-kurser.teachable.com/sign_in
Jag bakar lusskatterna med jäst, för jag gilla den korta konsistensen som jästen ger. Däremot är det självklart fullkornsmjöl i.
Läs gärna även den här artikeln om lösa degar:
Receptet finns i videon, men ingredienserna ser du även nedan:
6 dl mjölk, 3%
12 g jäst
125 g smör
1 ägg
knappt 1 tsk salt
1,75 dl socker
1 g saffran (två påsar á 0,5 g)
400 g finmalet fullkornsdinkelmjöl eller annat finmalet fullkornsvetemjöl
410 g siktat stenmalet vetemjöl
lite strösocker, ca 1 tsk, till morteln
1 kork vodka (eller annan ren sprit)
ca 1 msk vatten till att få ut den sista saffranen ur morteln
Ägg till pensling
Russin
Lycka till med bakningen och de godaste lusskatterna (enlig mig ;-))
/Christine