Så använder jag linnehandduken och ”formar” degen i jäskorgen

När jag bakar med jäskorgar lägger jag när en linnehandduk i jäskorgen före jag lägger ner degen. Jag gör det av två anledningar. Dels för att skydda jäskorgen så att att jag slipper degrester i korgen som jag sedan måste rengöra. Genom att inte lägga degen direkt i jäskorgen sparar jag därför mycket tid och tråkigt arbete. Den andra anledningen är att degen inte fastnar i linnehandduken. Linnet har en struktur som gör att degen inte fastnar så lätt.

Jag har under en längre tid letat efter nya linnehanddukar till min butik (de vit- och grönrutiga är snart slut i lager och jag får inte tag i dem igen) men inte lyckats finna sådana jag vill ha. Så till slut bestämde jag mig för att ta fram egna. Det underbara med det är att jag har kunnat göra dem precis enligt mina egna preferenser – lagom i storleken för ändamålet och med den perfekta linnestrukturen (relativt grova) för att degen inte ska fastna. Dessutom har jag valt färger som jag tycker är oerhört vackra :-). Jag hoppas att även du kommer gilla dem . Kolla in dem här och säg vad du tycker. Och än bättre – testa dem!

I nedan video ser du hur jag gör när jag lägger ner degen i korgen och hur jag ”slutformar” degen. Degen är alltså redan formad när jag lägger ner den i jäskorgen, men jag säkerställer att formen håller – ja, du förstår när du tittar.

Vill du få hem och prova själv, så hittar du dem här.

Alltså självklart är de även utmärkta att använda till kökshanddukar, badrumshanddukar eller som min kompis sa ”de vita är ju superfina som servetter när man dukar”.

Hoppas, hoppas du gillar dem!

Lycka till med bakningen, och se till så att degen inte fastnar :) /Christine

Leave a Reply