Spännande besök hos stjärnkrogen Sture i Malmö

Idag besökte jag Restaurang Sture i Malmö. Restaurangen med en Michelinstjärna. Vid rodret finns kökchefen och fransmannen Karim Khouani. Jag visade mina kvarnar och berättade om det färskmalda mjölets ”flavour”. Karim är fransman och därför var samtalet på engelska. Däremot var det inte mycket engelska ord jag lyckades få ur mig. Istället för ”flavour” sa jag ”Geschmack” eller ”smak”. Den senaste tiden har jag pratat väldigt mycket tyska på hemmaplan och när jag då pratade med fransmannen Karim, slog det helt slint i hjärnan. Som tur var hjälpte Karims tyska souschef Katarina mig både när jag blandade in tyska och svenska. Jag fick egentligen inte fram så många korrekta ord, men uppenbarligen gick budskapet ändå fram för de blev mycket intresserade av en mjölkvarn.

Karim var väldigt tydlig på en punkt. ”Vi vill ha det bästa av allt.” I den sekunden han sa det kände jag mig lugn, för jag vet att det inte går att få godare bröd, kakor eller efterrätter än om man väljer färskmalet mjöl. Vill man uppnå det bästa, vill man ha färskmalet.

Karim är en väldigt trevlig och pratglad fransman med mycket energi. Han berättade om vilka kostnader de har för råvarorna de köper in. De köper bara det bästa, och det bästa är dyrt. Viltfångad fisk är självklart betydligt dyrare än den odlade som ligger i närmaste butik. Jag spanande även in deras påkostande glassmaskin. Mitt råd till dig som gäst är att när du går dit och äter, njut av glasskulan för den kostar nog betydligt mer än vad du betalar för den.

Snart kan du förhoppningsvis även gå dit och njuta av deras bröd och allt annat mjölbaserat. Det blir top-notch med färskmalet mjöl. (Håll nu tummar med mig för att de slår till!)

Här står jag med kökschef Karim Khouani och sous-chef Katarina

 

Comments 2

  1. Christer Hult juni 28, 2017
    • Christine Heger juni 28, 2017

Leave a Reply