RECEPT Kärleksmums med fullkornsmjöl – en fullträff!
Kärleksmums brukar jag kalla denna kaka, men den har många namn. Det var min favorit som barn och är det faktiskt fortfarande. Den är riktigt smarrig och superlätt att baka. Jag bakar den med fullkornsmjöl istället för vitt mjöl och det gör den än godare. Du måste prova!
Ingredienser:
Bakform ca 38×27 (gör du dem på en normalstor bakplåt blir de plattare, men fungerar det också)
225 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
3,5 dl socker
210 g finmalet fullkornsvetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
1 1/4 dl kakao
3 tsk bakpulver
Glasyr:
75 g smör
3/4 dl kaffe
1/2 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Kokosflingor till granering
Recept
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i formen. Smält smöret och blanda ner mjölken och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao – blanda ner via en sil för att undvika klumpar. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjölkblandningen i de uppvispade ägg och sockret. Tillsätt slutligen smör och mjölkblandningen. Bred ut smeten i formen. Grädda i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.
Smält smöret till glasyren och häll i kaffet. Blanda ner florsockret, kakaon och vaniljsockret via en sil så att det inte blir klumpar. Blanda väl. Låt svalna något. Bred sedan glasyren på kakan och strö över kokos.
Dessa är så galet goda. Det är så mycket smak och de känns som de smälter i munnen. Båda barn och vuxna älskar dem. Fullkornsvetemjölet höjer dem ytterligare en nivå!