Recept: All-Bran flingor av vetekli

Vi som maler mjöl själva har alltid problemet med var vi ska göra av allt kli som blir över. Jag har bland annat skrivit en artikel om det här. Nu har jag verkligen lösningen – gör din egen All-Bran. Du känner säkert till dem, jag visar nedan en bild på Kellogs All-Bran så förstår du vilka flingor jag syftar på. Det är busenkelt att göra egna och det går åt massor av kli. Och har du ingen kvarn kan du klart göra det med kliet man köper i butiken.

Alltså dessa är ju inte speciellt nyttiga även om man kan inbilla sig det…. De du gör själv däremot blir väldigt nyttiga :-)

Det blir supergott och är löjligt enkelt att göra. Du måste testa!

Ingredienser: kli, vatten, honung, eventuellt kardemumma och/eller kanel om man vill ha smaksättning (jag tycker inte det behövs extra samsättning).

Recept

Blanda ner vatten i kliet till dess det blir en tunn gröt. Klicka i en klick honung – smaka av så ser du hur sött du vill ha det. Det krävs inte så mycket honung för att det ska smaka sött. Låt stå till nästa dag. Sätt ugnen på 150 grader och bred ut kligröten på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Sätt in i ungen på varmluft och sänk värmen till 90 grader efter 10 minuter. Låt torka till de är torra. Bryt dem i bitar – klart!

Det blev så gott! Mina All-Bran är gjorde på kli från Dinkel med det går bra med vad du än har.

Comments 5

  1. Marianne Björk juni 3, 2021
    • Christine Heger juni 7, 2021
  2. Per Tunestål april 1, 2021
    • Christine Heger april 8, 2021
  3. Britt - Marie Rahm mars 20, 2021

Leave a Reply