Recept: All-Bran flingor av vetekli
Vi som maler mjöl själva har alltid problemet med var vi ska göra av allt kli som blir över. Jag har bland annat skrivit en artikel om det här. Nu har jag verkligen lösningen – gör din egen All-Bran. Du känner säkert till dem, jag visar nedan en bild på Kellogs All-Bran så förstår du vilka flingor jag syftar på. Det är busenkelt att göra egna och det går åt massor av kli. Och har du ingen kvarn kan du klart göra det med kliet man köper i butiken.

Det blir supergott och är löjligt enkelt att göra. Du måste testa!

Ingredienser: kli, vatten, honung, eventuellt kardemumma och/eller kanel om man vill ha smaksättning (jag tycker inte det behövs extra samsättning).
Recept
Blanda ner vatten i kliet till dess det blir en tunn gröt. Klicka i en klick honung – smaka av så ser du hur sött du vill ha det. Det krävs inte så mycket honung för att det ska smaka sött. Låt stå till nästa dag. Sätt ugnen på 150 grader och bred ut kligröten på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Sätt in i ungen på varmluft och sänk värmen till 90 grader efter 10 minuter. Låt torka till de är torra. Bryt dem i bitar – klart!




Comments 5
Leave a Reply
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Va bra! Har inte kommit på något bra sätt att använda allt kli som ”blir över” när man siktat fullkornsmjölet men nu då ska jag prova detta. Toppen!
Å vad bra att du uppskattade artikeln. Toppen! :) Tack!
Det får jag prova! Jag har annars brukat strö kliet oförädlat på yoghurt tillsammans med t.ex. russin och skivad banan. Det blir också gott men det här kan vara en ”helgvariant”.
Ja, testa! Det blev förvånansvärt bra. Det är numera min nya grej. Det med russin och bär blir grymt gott i filmjölken. :-)
Så smart ! Man tar tillvara allt !