Radioprat om midsommar som blev fasta och baklava

Jag var inbjuden för att prata midsommarmat och midsommarbröd i radio P4 Malmöhus. Så dit kom jag i sommarblommig kjol och gräslöken i högsta hugg. I sista stund fick jag höra att jag skulle få sällskap i studion av Zeina Mourtada . Jag hann inte reflektera över det utan träffade henne först utanför studion innan vi skulle in. MEN innan vi hann in i studion blev Zeina fullständigt översvämmad av lovord från fans som kom förbi och ville ta selfies. Jag fick snabbt google upp Zeinas kitchen för att se vem hon egentligen var. Med över 100 k följare på instagram är hon en populär influncer som bakar och lagar mat från mellanöstern. Jag fick även snabbt lära mig att som influncer instagrammar man allt – och hon var galet snabb. Ett proffs.

Den svenska midsommaren kom i skymundan och istället pratade vi om maten efter fastan. För just idag avslutas fastan och festen id al fitr infaller. Väldigt spännande. Frukost var tydligen det som de flesta längtade efter då de under fastan inte fått äta dagtid. Det känns som att den svenska midsommar maten är betydligt enklare än de förberedelser som görs inför id al fitr. Sill, nypotatis, gräddfil, gräslök, knäckebröd och jordgubbar – så är man klar. Många svenskar vill även ha ett mörkt bröd till sillen. Och är man då brödtokig som jag så är det just brödet och knäckebrödet jag fokuserar på och bakar inför midsommar, resten köper jag färdigt. Eventuellt bakar jag även en tårta – med jordgubbar och flagga – så svenskt det kan bli. Vilken härlig kulturblandning det blir när man börjar prata om mat!

Här kan ni lyssna på hela inlägget

Och nästa gång ska jag inte prata så in i vassen snabb! Halverar jag takten så blir det nog bra ;-)

Alltså denna bästa tjej – Sofie Ericsson. Leder hon bara samtalet kan det inte blir annat än bra!

Kändisen Zeina – folk på gatan hoppade av glädje när de fick se henne. Det ska jag oxå göra nästa gång vi ses :-)

Midsommarkjolen som är svensk sommar och midsommar i en burk.

Comments 2

  1. Sofie juni 15, 2018
    • Christine Heger juni 15, 2018

Leave a Reply