Idag stod Mellanmål i fokus på Radio P4 – så viktigt, så gott

Idag var jag inbjuden till Radio P4 Malmöhus för att prata om mellanmål. Detta fantastiska mål mat som så ofta prioriteras bort. För mig är ordet mellanmål kopplat till lyx. En paus, en stund att fylla på energi för resten av eftermiddagen. Nu när jag arbetar hemifrån är det enkelt allt lägga in en paus på eftermiddagen och göra en kopp te och en smörgås, men även tidigare missade jag sällan mellanmålet. Möten, vilket är det som är de flestas huvudsyssla på arbetet, kan absolut kombineras med ett mellanmål. Förr tog jag med mig min smörgås till mötesrummet, och när klockan slog tre så tog jag glatt upp min smörgås när de andra åt godiset och bullarna som var framdukade i mötesrummet. En och annan skulle nog hellre velat ha min smörgås. Allt handlar om planering och förberedelser. Även om man är proppmätt på  morgonen när man går till jobbet, ska man inte tro att man är det på eftermiddagen. Och hela eftermiddagen och kvällen blir så mycket mer harmonisk när blodsockret är i balans och hungern inte får en att stoppa i sig något man inte borde.

Lyssna gärna på avsnittet om mellanmål här  (klicka på play uppe i vänstra hörnet)

Sedan måste jag självklart även tillägga; välj rätt smörgås. Äter du en smörgås där brödet är bakat på vitt mjöl och jäst, kan du nästan lika väl ta kanelbullen på konferensbordet.

Surdegsbröd bakat på fullkorn. Kanske inte det lättaste pålägget att ha med sig till jobbet dock. Keso är inte direkt känt för att stanna på smörgåsen.

Leave a Reply